ANI@Step Ri Playpark – Tech&Retail inkubator – Listopad 2019. – Travanj 2020.

ANI@Step Ri Playpark je šestomjesečni program podrške koji pokreću INA i Step Ri kako bi vam omogućili da svoju poslovnu ideju ili startup pretvorite u održiv i uspješan posao. Podrška uključuje od „krova nad glavom“, preko edukacija iz poduzetničkih i poslovnih znanja i vještina, individualnog poslovnog savjetovanja i mentoriranja do novčane nagrade za najbolje. I potpuno je besplatna.

INA+step

Kome je program namijenjen?

ANI@Step Ri Playpark je inkubator namijenjen pojedincima i timovima s idejom za pokretanje novog posla kao i onima koji su već osnovali poduzeće, ali još uvijek traže model održivog poslovanja ili način za brži rast.

Primamo poslovne ideje iz svih područja no posebno su nam zanimljive prijave koje rješavaju probleme u energetici, prometu, urbanom razvoju, turizmu, zdravlju i medicini te u području blockchaina, IoT „big data“ tehnologija, umjetne inteligencije (AI), virtualne realnosti (VR) kao i proizvode široke potrošnje.

Što dobivate?

„Krov nad glavom“

Šestomjesečno 24/7 korištenje zajedničkog uredskog prostora te mogućnost korištenja dvorana i sale za sastanke u zgradi Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka na kampusu Sveučilišta u Rijeci.
Zajednički (coworking) uredski prostor je novouređen i potpuno opremljen, pristup je moguć samo korisnicima programa, a u korištenje su uključeni i svi troškovi (grijanje/hlađenje, čišćenje i održavanje, komunalna naknada) te Wi-Fi.

Edukacije iz poduzetničkih i poslovnih znanja i vještina

Doći do tržišno uspješnog posla nije jednostavno. Osim dobre ideje potrebna su određena znanja i vještine, „koraci“ koje treba napraviti, nešto praktičnih informacija i sreće.
Kroz dugogodišnji rad na komercijalizaciji inovacija i inkubiranju poslovnih ideja, u Stepu smo razvili edukacijski program koji obuhvaća sve važne korake na putu od ideje do tržišta, relevantne informacije i osnovna znanja za koja možda niste ni znali da ih trebate. Sve kako bi faktor sreće sveli na minimum.

Individualno poslovno savjetovanje i podrška profesionalnih mentora

Poslovni savjetnici / mentori iz Step Ri bit će vam kontinuirano dostupni. To su ljudi koji su u posljednjih pet godina odradili više od 10.000 sati savjetovanja za 841 klijenta među kojima je velik broj upravo poduzetnika početnika. Njihova pojedinačna stručna znanja obuhvaćaju sva područja razvoja poslovanja što znači da ćete pod njihovim vodstvom imati najbolju šansu za uspjeh.

Tehnološke i ekspertne mentore osigurava INA, d.d. prema specifičnim potrebama razvoja za svakog korisnika ili tim zasebno.

Novčana nagrada za najbolje

Najbolji sudionici, pojedinci ili timovi bit će nagrađeni novčanim nagradama u iznosima od 1 x 3.333 Eur te 2 x 333 Eur (protuvrijednost u kunama).

Mogućnost suradnje s najvećom hrvatskom kompanijom Inom

INA je jedna od najvećih hrvatskih kompanija s aktivnostima u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi, distribuciji i maloprodaji. Snaga Ine leži u integriranosti aktivnosti u cjelokupnom lancu od istraživačkih aktivnosti u području nafte i plina do isporuke konačnog proizvoda kupcima putem maloprodajne mreže koja u Hrvatskoj i susjednim zemljama broji oko 500 maloprodajnih lokacija i više od 200.000 kupaca dnevno. Inine aktivnosti prelaze granice Hrvatske i odvijaju se na kopnu i na moru te njihova kompleksnost daje priliku različitim strukama i idejama.

Posjetite: www.ina.hr

Financijska podrška

INA je spremna financijski podržati ideje koje na odgovarajući način mogu potaknuti rješavanje poslovnih izazova kompanije ili ponuditi tržišno prihvatljiva i održiva rješenja.

Testiranje ideja

Otvorenost prema novim rješenjima i korištenje poslovne mreže Ine i drugih poslovnih resursa za testiranje i implementaciju ideja te poboljšanja sustava je jedinstvena prednost. Raznovrsnost aktivnosti Ine daje širinu i priliku za usvajanje različitih koncepata koji mogu na taj način lakše pronaći put do krajnjeg korisnika.

Stručna podrška

Pomoć Ininih stručnjaka u razvoju inovativnih ideja, proizvoda i usluga te poslovnih kompetencija timova.

Postupak prijave i odabira korisnika ANI@Step Ri Playparka

Donesite dobru odluku i prijavite se!

 • Ispunite online prijavnicu
 • Najbolje ideje će biti pozvane na prezentaciju predstavnicima Ine i Step Ri.
 • U program se primaju ideje koje predlažu timovi (bez ograničenja broja članova tima) te pojedinci. Primarno se ocjenjuju ideje, no timovi imaju prednost kod ocjenjivanja sposobnosti provedbe.
 • Svi za koje odbor za selekciju ocijeni da imaju ideju vrijednu podrške (prijavitelj ideje i svi članovi tima) bit će pozvani na sklapanje Ugovora o ulasku u šestomjesečni besplatni program ANI@Step Ri Playpark. Za to je potrebno dostaviti životopise svih članova tima te kopije njihovih osobnih iskaznica.
 • Najmanje 5 poslovnih ideja ili startupa ćemo izabrati za ulazak u šestomjesečni program.

Web stranica ANI@StepRi Playparka putem koje se šalju prijave http://www.stepriplaypark.com.hr/.

 

Program ANI@Step Ri Playpark

12.9. Idea Generation Lab, radionica za sve one kojima treba pomoć kod formuliranja početne ideje

1.10. Rok za predaju prijava

15.10. Predstavljanje prijavljenih i završna selekcija korisnika

1.11. Početak programa podrške

Studeni/prosinac – Edukacije (dva puta tjedno po cca tri sata, u poslijepodnevnim satima)

 • Razumijevanje kupca
 • Ponuda vrijednosti i konkurencija
 • Poslovni model
 • Troškovi poslovanja i financiranje
 • Customer development process – discover, test and validate
 • Osnove prodaje i marketinga
 • Pokretanje posla (pravni okvir)
 • Pokretanje posla (knjigovodstveni okvir)
 • Elementi predstavljanja poslovne ideje i prezentacijske vještine (Pitching deck i pitch)

Siječanj – travanj – Individualni savjetodavni i mentorski rad

Siječanj/veljača – Prezentacije korisnika / timova i susret s odabranim tehnološkim mentorima INA Akceleratora novih ideja i Step Ri

Veljača /ožujak – Finale pred mentorima i predstavnicima Step Ri i Ine, dodjela priznanja i nagrada sudionicima

Ožujak – travanj – Priprema svih korisnika za  izlazak na tržište, savjetodavni i mentorski rad

30.4. Kraj programa