Dizajnom doživljaja do kvalitetne turističke ponude destinacije – Radionica – STEP RI, 12. Prosinca 2018.

U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira interaktivnu radionicu o dizajniranju iskustvenog turizma namijenjenu turističkim djelatnicima.

Projekt ATLAS usmjeren je ka rješavanju glavnih izazova u regiji kako bi valorizirao i očuvao bogatu i raznoliku kulturnu baštinu, istodobno podržavajući gospodarski rast i razvoj. Cilj projekta sadržan je u jačanju i razvoju digitalnih tehnologija u svrhu promocije destinacija prirodne i kulturne baštine, te omogućavanja uključenosti i pristupačnosti za sve zainteresirane dionike.

ATLAS radionice organiziraju se sa ciljem povećanja konkurentnosti turističkog sektora u regiji, osnaživanjem turističkih dionika i povećanjem njihovih znanja u kreiranju digitalnih strategija, brendiranjem i kreacijom jedinstvenih turističkih iskustvenih ponuda.

Projekt ATLAS na taj način pruža podršku u razvoju novog turističkog proizvoda i/ili usluge, te će se u sklopu projekta održati i međunarodni događaji za umrežavanje i međunarodnu prezentaciju novonastalih ili kroz projekt dodatno razrađenih ideja.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve dionike, a prijava je obavezna radi ograničenog broja sudionika.

EDUKACIJA „Dizajnom doživljaja do kvalitetne turističke ponude destinacije“

Prijava

Sadržaj

 1. DIO: 10.00 – 11.30

Zašto su doživljaji u turizmu toliko bitni?

 • Ekonomija doživljaja – razumijevanje progresa ekonomske vrijednosti
 • Rezultati istraživanja – zašto su doživljaji turista bitan pokazatelj uspjeha
 • Dizajniranjem doživljaja turista u destinaciji
 • Vježba: Razumijevanje osnovnih vrijednosti i jedinstvenosti destinacije
 • Vježba: Identifikacija idealnih posjetitelja

PAUZA 11.30 – 11.45

 1. DIO: 11.45 – 13.15

Storytelling – privlačenje gostiju u destinaciju

 • Metoda rasvjete i storytelling za menadžment destinacije
 • Vježba: Komunikacija jedinstvenosti destinacije metodom storytellinga

PAUZA 13.15 – 13.45

 1. DIO: 13.45 – 15.00

Gamification – dizajniranje jedinstvenih doživljaja

 • Gamification u službi turizma – metoda dizajniranja jedinstvenih doživljaja
 • Primjer gamificationa u programu kulturnog događanja „Stari samanj pod kaštelom“ Vrsar
 • Vježba: Kreiranje sadržaja destinacije gamification metodom

Predavačica

Dr.sc. Klara Trošt Lesić međunarodno je certificirana stručnjakinja za održivi turizam i savjetnica za organizaciju održivih događanja. Osnivačica tvrtke Eventor, znanstvenica, zagovornica je održivog turizma i održivog upravljanja manifestacijama s desetogodišnjim znanstvenim i profesionalnim iskustvom u područjima analize manifestacija i održivog turizma na međunarodnoj i nacionalnoj razini.
2012. godine stekla je doktorsku titulu iz društvenih znanosti na Ekonomskom fakultetu u Splitu s temom „Vrednovanje manifestacija u funkciji održivog razvoja turističke destinacije“. Članica je Global Sustainable Tourism Council (GSTC), Hrvatske udruge profesionalaca u kongresnom turizmu (HUPKT) i vanjska suradnica na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.

Autorica je mnogobrojnih znanstvenih radova iz područja event managementa i održivog turizma te ima iskustva u organizaciji poslovnih i znanstveno-obrazovnih manifestacija.

Konstantno se educira i u rujnu 2017. stekla je Certifikat u održivog turizmu (Sustainable Tourism Training Program – STTP) dok je u siječnju 2018. stekla Certifikat za profesionalca u kongresno-incentive event turizmu.


Datum i vrijeme održavanja: 12.12.2018. u 10:00h
Mjesto održavanja: STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu
Rok za prijavu: 10.12.2018. do 12h ili do popunjavanja mjesta
Trajanje: od 10:00 do 15:00h
Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta ATLAS – Interreg Italija – Hrvatska)

Prijavite se na radionicu ovdje.

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju ovim upitnikom koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici i projektu ATLAS te isti neće biti ustupljeni trećim stranama. Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.