Financije za poduzetnike i početnike – Besplatne radionice – Ravna Gora, Svibanj 2019.

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci vas poziva da se prijavite na radionice koje će se održavati tijekom mjeseca svibnja u Općini Ravna Gora, u sklopu projekta Financije za poduzetnike i početnike.

Projekt je usmjeren na unaprijeđenje financijske pismenost poduzetnika i onih koji to žele postati, kako bi se potaknulo osnivanje novih poduzeća i povećala stopa preživljavanje postojećih poduzeća.

Projekt Financije za poduzetnike i početnike financiran je iz „Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017.-2020.“ za razvoj malog gospodarstva u 2018. godini, mjera 3.1.1. „Stjecanje znanja i vještina za nezaposlene osobe, poduzetnike početnike te ostale poduzetnike i stručne kadrove u gospodarstvu“, koji je usmjeren na podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina, jačanje konkurentskih sposobnosti poduzetnika i obrtnika s područja Primorsko-goranske županije, poticanje  rasta i razvoja dionika malog gospodarstva, posebno u ruralnim područjima.

Raspored radionica je sljedeći:

Naziv radionice Predavač Datum održavanja Trajanje
Cijena – jedini izvor prihoda        Jana Blažević Marčelja 09.05.2019. 10,00-14,00h
Izvori financiranja Jana Blažević Marčelja 27.05.2019. 10,00-12,00h
Kako naplatiti dug Jana Blažević Marčelja, Nadija Surać 29.05.2019. 10,00-12,00h

Mjesto održavanja:
„SPC Goranka“
I.G.Kovačića 174, 51 314 Ravna Gora

Teme radionica:

Cijena – jedini izvor prihoda
Cijena je jedini element marketinškog miksa koji generira prihod i jedini element koji se može brzo i jednostavno promijeniti. Iz tog je razloga važno znati kako odrediti pravu cijenu i izbjeći prenisku ili previsoku cijenu.
Polaznici radionice će se upoznati s različitim taktikama i strategijama određivanja cijena te naučiti kako odrediti odgovarajuću cijenu za svoj proizvod ili uslugu.

Izvori financiranja
Cilj radionice je upoznati polaznike o mogućnostima razvoja poslovnih planova kroz bespovratna sredstva i kreditne linije za poduzetništvo. Kroz radionicu će se predstaviti načini financiranja za pokretanje poslovanja, te mogućnosti širenja poslovanja kroz EU natječaje. Polaznici će dobiti odgovore na pitanja u vezi s prijavama na EU natječaje za poduzetnike.

Kako naplatiti dug
Radionica će polaznicima dati praktične savjete kako se osigurati od neplaćanja i koje korake poduzeti ako niste u mogućnosti naplatiti dugovanja. Cilj radionice je polaznicima približiti pravni okvir i postupke vezane za naplatu potraživanja, omogućiti da budu spremni kada im se dogode te da obuhvate njihove rizike i potencijalne troškove u svoje poslovanje i da se osiguraju od njihovih negativnih posljedica

Predavači

Jana Blažević Marčelja, mag. oec., poslovna je savjetnica i predavačica te certificirani Pricing Professional pri Professional Pricing Society – vodećoj svjetskoj udruzi posvećenoj strateškom pristupu određivanju cijena.
Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te se stručno usavršavala u Beču, nakon čega je vodila niz nacionalnih i međunarodnih razvojnih projekata. Ima dugogodišnje iskustvo na području edukacije, razvoja novih proizvoda i tehnoloških rješenja te unapređenja poslovnih procesa. Posljednjih nekoliko godina kreirala je i održala niz seminara o određivanju cijena.
Zamjenica je direktora i voditeljica edukacijskog centra Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Nadija Surać je diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, nakon čega je radila kao pravnik – pripravnik u KBC Rijeka na pravnim poslovima te kao odvjetnički vježbenik u odvjetničkom uredu. Potom je radila kao stručni suradnik – pravnik na prijavi i provedbi projekata (infrastrukturnih, Erasmus+, Interreg) na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.
Sveukupnim radom stekla je višegodišnje iskustvo iz područja ovršnog, radnog, obiteljskog, stečajnog prava, naknade štete, kao i  prijave, provedbe i praćenja projekata financiranih iz EU fondova. Tijekom godina se kontinuirano usavršavala u svim prethodno navedenim područjima te je u prosincu 2017. stekla i Certifikat u području javne nabave. Trenutno radi na nekoliko projekata kao koordinator.

STEP+PGŽ

Prijavite se na radionice u Ravnoj Gori – prijave su zatvorene

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom prijava na radionice koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici te isti neće biti ustupljeni trećim stranama. Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.