Gorski kotar Living Lab – Radionica – Delnice, 3. Rujna 2019.

Želite doprinijeti poboljšanju života u lokalnoj zajednici? Rado bi suvremenim tehnikama generiranja ideja pokrenuli vlastitu kreativnost i produktivnost? Gorski kotar Living Lab radionica namijenjena je upravo vama. Pridružite nam se u utorak, 3. rujna 2019., u Delnicama te sa STEP RI timom probudite kreativca u sebi!

Radionica je namijenjena svim turističkim i kulturno-turističkim djelatnicima koji djeluju na području Gorskog kotara, a koji žele probuditi dizajnerski način razmišljanja radi daljnjeg osobnog i profesionalnog razvoja te inovativnim razmišljanjem riješiti izazove u svojoj sredini ili poslovanju!

Cilj Gorski kotar Living Lab radionice je osmisliti i prototipirati rješenje koje bi moglo doprinijeti inoviranju kulturne i turističke ponude Gorskog kotara te imati pozitivni utjecaj na rast i razvoj lokalnog društva i poslovanja.

Gorski kotar Living Lab radionica omogućit će vam da razvijete novu ideju, te sudjelujete u daljnjim aktivnostima projekta ATLAS.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a možete se prijaviti putem online prijave. Broj sudionika je ograničen.

Prijava

Ne smatram se kreativnom osobom, mogu li svejedno sudjelovati?
DA!
Svačiji pogled i mišljenje su potrebni! Tehnike generiranja ideja koje će biti korištene na radionici potaknuti će kreativca u Vama. Koristiti ćemo takozvanu Design Thinking metodologiju pronalaženja inovativnih rješenja za različite poslovne izazove, neovisno o djelatnosti. Ovu metodologiju uspješno primjenjuju inovativne multinacionalne kompanije, vodeće svjetske financijske institucije, obrazovne institucije, javne uprave, poduzeća, udruge i pojedinci. Probajte i Vi!

Datum i vrijeme održavanja: utorak 03.09.2019. od 10h
Mjesto održavanja: kongresna dvorana, Caffe bar “Centar”, Supilova 31, Delnice
Rok za prijavu: 2.9.2019. do 12h ili do popunjavanja mjesta
Trajanje: od 10:00 do 16:00h
Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta ATLASInterreg Italija – Hrvatska)

PREDAVAČI

Anita Pribanić, suradnica na EU projektima pri STEP RI, diplomirala je interdisciplinarni studij Međunarodne suradnje i ekonomskog razvoja na Sveučilištu u Trstu.
Trenutno radi na nekoliko projekata na polju društvenih i ekonomskih inovacija, pomaže mladim poduzetnicima u pokretanju poslovanja, te provodi radionice alternativnih izvora financiranja i generiranja ideja.

Mario Vukelić, suradnik na EU projektima pri STEP RI, diplomirani je inženjer logistike i menadžmenta.
Radeći na projektima iz domene potpore poduzetništvu stekao je iskustvo praktične primjene alata za razradu ideja te razvoj inovacija i poslovnih modela, a trenutno aktivno sudjeluje u programu razvoja novih usluga namijenjenom proizvodnim poduzećima.

Koji je cilj projekta ATLAS?

Gorski kotar Living Lab radionica organizira se u sklopu projekta ATLAS, čiji je cilj valoriziranje, očuvanje i promocija bogate i raznolike kulturne baštine, istodobno podržavajući održivi gospodarski rast i razvoj, uz poticanje stvaranja inovativnih modela kulturnog turizma, te omogućavanje uključenosti i pristupačnosti za sve zainteresirane dionike.

Projekt ATLAS razvio je i međunarodnu platformu putem koje možete koristiti pogodnosti ATLAS međunarodne mreže, učiti putem virtual learning alata, ponuditi svoje usluge ili pronaći međunarodne partnere koji također rade u području turizma i kulturnog turizma.

Što je Living Lab?

Living lab (živi laboratorij) je koncept koji se proširio iz Europe na cijeli svijet kao primjer najbolje prakse u primjeni otvorenih inovacija, istraživačkih i inovacijskih procesa, u različitim poslovnim područjima.

Living Labs su otvorene inovacijske platforme usmjerene na korisnike, u sklopu kojih dionici surađuju na stvaranju, prototipiranju i provjeri novih proizvoda ili usluga u kontekstima iz stvarnog života.

Što je Gorski kotar Living Lab?

Gorski kotar Living Lab je radionica kreiranja, testiranja i prototipiranja ideja tijekom koje će se predstaviti individualne i grupne tehnike generiranja ideja na konkretnim problemima, sa fokusom na korisničko iskustvo i participativno kreiranje.