t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Inkubacija

Svaki početak je težak, ali inkubacijom u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci olakšavaju se vaši prvi koraci ostvarivanja poduzetničke ideje, od pokretanja posla do osnivanja poduzeća i izlaska na tržište.

 

Ako još niste sigurni u svoju poduzetnički ideju, iskoristite naš program predinkubacije.

Ako ste se već odlučili pokrenuti posao temeljen na inovaciji ili novim tehnologijama te uz savjete i podršku trebate i ured ili laboratorij, prijavite se za naš program inkubacije.

Ako vam ne treba poslovni prostor, a trebate savjetovanje i povremeno korištenje naših prostora (sale za sastanke, dvorane), iskoristite mogućnost off-park inkubacije.

 

Predinkubacija

Imate ideju, ali još niste spremni uložiti sve u nju. Niste sigurni je li ideja izvediva, postoji li dovoljan broj kupaca, kako organizirati proizvodnju ili distribuciju, kako i koliko je moguće naplaćivati…

Tijekom predinkubacije naši savjetnici radit će s vama na provjeri vaše ideje i procjeni njezine izvedivosti. Tijekom predinkubacije ne unajmljujete prostor, ali možete se koristiti salom za sastanke, dvoranom za prezentacije i našom ostalom infrastrukturom.

Trajanje predinkubacije ograničeno je na 6 mjeseci (uz pozitivnu ocjenu napretka najdulje 12 mjeseci), a korisnici predinkubacije mogu biti fizičke osobe – znanstvenici, inovatori, poduzetnici početnici.

Ključne aktivnosti korisnika tijekom predinkubacije su: definiranje komercijalnog potencijala ideje (potencijalna primjena i tržišta komercijalizacije, mogući korisnici, partneri i konkurenti) i definiranje ključnih pretpostavki koje moraju biti ispunjene kako bi se stvorili preduvjeti za komercijalizaciju (što je očekivani predmet razvoja, njegovo trajanje, potrebni resursi i kompetencije).

Konačni cilj predinkubacijskih aktivnosti je donošenje odluke o razvoju ili odustajanju od daljnjeg razvoja te odabir organizacijskog modela razvoja (obrt, vlastito poduzeće, razvoj kroz suradnju s postojećim poduzećem).

U program predinkubacije se ulazi na osnovi pozitivne odluke Uprave Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka.

Cijena programa predinkubacije iznosi 20 € mjesečno.

 

Inkubacija

Pokrećete posao, razvijate inovaciju i započinjete s poslovanjem poduzeća. Kako biste smanjili početne troškove, ali i rizike do komercijalizacije inovacije i uspješnog poslovanja na tržištu, tijekom programa inkubacije možete se koristiti uredsko-laboratorijskim prostorom po prilagođenim cijenama, savjetima i podrškom naših stručnjaka te salom za sastanke, dvoranama i našom ostalom infrastrukturom.

Trajanje inkubacije je ograničeno na tri godine, a korisnici mogu biti pravne osobe.

U procesu inkubacije provode se aktivnosti razvoja do stupnja spremnosti za tržište te početne aktivnosti komercijalizacije. Konačni cilj je razviti poslovanje poduzeća do stupnja samoodrživosti.

Za ulazak u inkubaciju i korištenje uredsko-laboratorijskih prostora potrebno je proći evaluaciju neovisnih stručnjaka o inovativnosti, izvodivosti i tržišnom potencijalu poduzetničke ideje.

Cijena programa inkubacije iznosi:

  • u prvoj godini 4 €/m2 najamnina + 2 €/m2 paušal za troškove, mjesečno
  • u drugoj godini 5,50 €/m2 najamnina + 2 €/m2 paušal za troškove, mjesečno
  • u trećoj godini 7,50 €/m2 najamnina + 2 €/m2 paušal za troškove, mjesečno

U paušalne troškove najma uključeni su troškovi električne energije, grijanja i hlađenja, čišćenja i održavanja, komunalne i ostale naknade, brza internet veza i Wi-Fi. Moguće je unajmiti namještene urede bez dodatnih troškova.

Korisnicima su na raspolaganju uredski i laboratorijski prostori veličine 16 – 60 m2, ovisno o trenutnom zauzeću prostora.

 

Off-park inkubacija – inkubacija bez najma poslovnog prostora

Za one koji pokreću posao, ali im ne treba poslovni prostor već savjet i podrška naših poslovnih savjetnika, inkubaciju je moguće provoditi i bez najma prostora u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku kroz program off-park inkubacije.

Off-park inkubacija pruža mogućnost korištenja usluga Step Ri, odnosno: osnovnoga poslovnog savjetovanja, razvojnog savjetovanja, prednost prilikom prijava za sudjelovanje na edukacijama, pristup bazama podataka…

Za ulazak u program off-park inkubacije nije potrebna evaluacija neovisnih stručnjaka, već je dovoljno odobrenje Uprave Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka na temelju mišljenja direktora za razvoj poslovanja.

Cijena programa off-park inkubacije je 40 € mjesečno.

 

Za više informacija o mogućnostima inkubiranja i podrške te za pomoć oko prijave javite nam se telefonom na 051 265 961 ili nam pošaljite iskaz interesa e-porukom na step-ri@uniri.hr.

Preuzmite obrazac za iskaz interesa Preuzmi obrazac (.doc)

Za prijavu u program inkubacije preuzmite „Obrazac za prijavu u programe StepRi“, ispunjenu prijavu pošaljite e-mailom na step-ri@uniri.hr, faxom na 051 265 999 ili donesite osobno.

Preuzmite obrazac za prijavu  Preuzmi obrazac (.doc)

 

Back to Top