Inovacijski vaučeri za male i srednje poduzetnike – Informativna radionica – STEP RI, 28. Rujna 2018.

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci u suradnji s agencijom HAMAG BICRO, poziva vas na informativnu radionicu „Inovacijski vaučeri za male i srednje poduzetnike“ koja će se održati 28. rujna 2018. s početkom u 11,00 sati u prostorima Step Ri.

Imate gotov proizvod, ali trebate ga usavršiti i učiniti konkurentnijim? U postupku ste razvoja novog proizvoda, ali ste suočeni s određenim tehničkim izazovom koji ne uspijevate sami riješiti? Potvrdili ste koncept svoje inovativne ideje, ali imate poteškoće pri izradi gotovog prototipa? Imate ideju za novi proizvod ali niste sigurni u tehničko rješenje koje ste odabrali ili nemate iskustva u istraživanju i razvoju pa trebate stručno mišljenje? Nemate logističku potporu i potrebna znanja za testiranje vašeg prototipa, obradu materijala, poboljšanje postojećih tehničkih postavki vašeg proizvoda ili usluge?

U svim navedenim situacijama rješenje su inovacijski vaučeri osmišljeni u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s ciljem jačanja kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacijama u svrhu razvoja novih proizvoda, usluga ili procesa, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga.

Putem Javnog poziva „Inovacijski vaučeri za MSP-ove“ na raspolaganju vam je stručna podrška i tehnički resursi znanstveno-istraživačkih organizacija u Hrvatskoj i inozemstvu. Koristeći podršku znanstveno-istraživačkih organizacija, putem inovacijskih vaučera možete financirati troškove testiranja, ispitivanja te demonstracijskih aktivnosti. Isto tako, možete koristiti vrijedna stručna tehnička znanja spomenutih institucija za potrebe inovativnih procesa i komercijalizacije inovacija. Poduzetnicima je u ovu svrhu na raspolaganju ukupno 50 milijuna kuna.

Prednost ovog Poziva je brz i jednostavan pristup bespovratnim sredstvima. Ukoliko imate više razvojnih problema za jedan ili više proizvoda, po ovom Pozivu je moguće realizirati pet vaučera po Korisniku. Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može ostvariti po jednom inovacijskom vaučeru iznosi 75.000,00 kuna.

Program radionice možete vidjeti ovdje.


Prijavite se na radionicu Inovacijski vaučeri za MSP-ove – prijave su zatvorene

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom prijava na radionice koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici te isti neće biti ustupljeni trećim stranama.
Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.

Za sva pitanja vezana za radionicu obratite nam se na step-ri@uniri.hr