IT vještine i alati u turizmu – Radionica – STEP RI, 11. Prosinca 2018.

U okviru provedbe Interreg Italy-Croatia projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira interaktivnu radionicu* o IT vještinama i alatima namijenjenu turističkim djelatnicima, ali i drugim akterima i dionicima iz različitih područja turističkog sektora.

Projekt ATLAS usmjeren je prema rješavanju glavnih izazova u regiji kako bi valorizirao i očuvao bogatu i raznoliku kulturnu baštinu, istodobno podržavajući gospodarski rast i razvoj. Cilj projekta sadržan je u jačanju i razvoju digitalnih tehnologija u svrhu promocije destinacija prirodne i kulturne baštine, te omogućavanja uključenosti i pristupačnosti za sve zainteresirane dionike.

ATLAS radionice organiziraju se s ciljem povećanja konkurentnosti turističkog sektora u regiji, osnaživanjem turističkih dionika i povećanjem njihovih znanja u kreiranju digitalnih strategija, brendiranjem i kreacijom jedinstvenih turističkih iskustvenih ponuda. Projekt ATLAS na taj način pruža podršku u razvoju novog turističkog proizvoda i/ili usluga, te će se u sklopu projekta također održati međunarodni događaj tokom kojega će sudnici imati priliku predstaviti svoj novi proizvod i/ili uslugu.

Radionica “IT vještine i alati u turizmu”

Internet marketing i različite mogućnosti kojima se može povećati vidljivost tvrtke na internetu iznimno su važne u turizmu. Prema nekim podacima, prosječni turist u fazi svog istraživanja prije odlaska na destinaciju, koristi 419 puta internet kako bi se što bolje informirao.

Uz to je današnji turist sve nestrpljiviji, izložen čitavom nizu informacija i ima sve veća očekivanja. Od svih djelatnosti, turizam je doživio najveći utjecaj interneta na poslovanje. Stoga je važno pratiti trendove i naučiti kako dostupnim alatima dobro pripremiti svoj nastup na tržištu i povećati svoju vidljivost.

Cilj treninga je upoznati polaznike s različitim web alatima i načinima njihovog korištenja u cilju privlačenja turista i povećanja svoje vidljivosti na internetu. Sve se radi kroz praktične vježbe na samoj radionici – bez puno teoretiziranja.

Za primjenu vještina naučenih na treningu dovoljna su samo osnovna znanja o korištenju računala.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijava je obavezna radi ograničenog broja sudionika.  Prilikom zaprimanja prijava voditi će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju.

Radionica je namijenjena organizacijama koje se bave kulturnim turizmom ili ostalim oblicima turizma, vlasnicima malih i srednjih turističkih poduzeća, osobama koje se bave marketingom i prodajom u turizmu i ostalim akterima u turizmu.

Prijava

Sadržaj

  • Što je internet marketing i kako ga koristiti u turizmu,
  • Kako započeti svoju internet marketing priču,
  • Kako u kratkom vremenu definirati plan, proračun i procijeniti mogući povrat ulaganja (ROI),
  • Koji su besplatni alati dostupni da istražimo željeno tržište u bilo kojoj državi, za bilo koju vrstu turističke ponude,
  • Kako ciljano poslati poruku svom kupcu tj. biti u pravo vrijeme na pravom mjestu,
  • Koji su trendovi razvoja i kako se pripremiti za skoru budućnost koju donosi internet

Predavač

Miroslav Varga stručnjak je za online marketing, statističke analize i data mining (rudarenje podataka). Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i apsolvirao je dva poslijediplomska studija. Trenutno radi u tvrtki Escape i predaje na nekoliko škola i institucija o temama vezanim uz online marketing. Jedini je hrvatski Google stručnjak u statusu djeda. Nositelj je svih Google AdWords i Google Analytics certifikata kao i cetifikata GCT – Google certified trainer. Ima ogromno iskustvo u online promociji i prenosi to iskustvo nesebično na svakom seminaru.

*ATLAS radionice organiziraju se s ciljem povećanja konkurentnosti turističkog sektora u regiji, osnaživanjem turističkih dionika i povećanjem njihovih znanja u kreiranju digitalnih strategija, brendiranjem i kreacijom jedinstvenih turističkih iskustvenih ponuda. Projekt ATLAS na taj način pruža podršku u razvoju novog turističkog proizvoda i/ili usluga, te će se u sklopu projekta također održati međunarodni događaj tokom kojega će sudnici imati priliku predstaviti svoj novi proizvod i/ili uslugu.


Datum i vrijeme održavanja: 11.12.2018. u 9:00h
Mjesto održavanja: STEP RI znanstveno-tehnologijski park – učionica na prvom katu
Rok za prijavu: 7.12.2018. do 12h ili do popunjavanja mjesta
Trajanje: od 9:00 do 16:00h
Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta ATLAS – Interreg Italija – Hrvatska)

Prijavite se na radionicu ovdje.

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju ovim upitnikom koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici i projektu ATLAS te isti neće biti ustupljeni trećim stranama.  Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.