t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

BootcampIT

Projekt

Opis

Bootcamp-IT-600px

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Zagreb, pokreće BootcampIT – besplatni tromjesečni program intenzivnog osposobljavanja programera. Cilj BootcampIT-ja je da se polaznicima omogući zapošljavanje odmah po završetku programa.

Od ožujka do lipnja 2017. dvadeset polaznika programa će s timom iskusnih predavača i mentora naučiti programsku logiku i pojedine programske jezike, raditi na konkretnim projektnim zadacima te savladati osnovne poduzetničke vještine.

Na završnom Demo danu polaznici BootcampIT-ja će svoje projekte predstaviti predstavnicima hrvatskih IT tvrtki – zainteresiranim poslodavcima koji traže programere.

Sudjelovanje na BootcampIT-ju je besplatno za sve polaznike uz uvjet pridržavanja obveza iz ugovora koji polaznici potpisuju prije početka programa osposobljavanja. Potpisivanjem ugovora polaznici preuzimaju obvezu redovitog pohađanja programa i ispunjavanja svih zadaća. Upisu će prethoditi selekcijski postupak.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu sve nezaposlene osobe do 29 godina starosti s osnovnim informatičkim znanjem te dobrim poznavanjem engleskog jezika. Predznanje programiranja je prednost, ali nije uvjet za prijavu.

Kako se prijaviti i u kojem roku?

Prijave su otvorene od 15. prosinca 2016. do 15. siječnja 2017. godine a detalje o prijavama pronađite na: http://bootcampit.com.hr/

Kako će se birati polaznici?

Mogućnost pohađanja programa imaju samo kandidati koji prođu kroz 3 kruga selekcijskog postupka: provjeru dokumentacije i odabir evaluacijskog odbora, test logičkog razmišljanja i završni razgovor. Dio završnog razgovora bit će na engleskom jeziku. Selekcijski postupak provodit će se od 16. siječnja do 24. veljače 2017.

Koliko traje program?

Ukupno trajanje programa osposobljavanja je 324 sata – 288 sati edukacije iz programerskih znanja (škola kodiranja i rad na projektnim zadacima uz podršku mentora) te 36 sati edukacije iz poslovnih znanja. Škola kodiranja i rad na projektnim zadatcima održavat će se 3 puta tjedno, a edukacije iz poslovnih znanja 2 puta mjesečno, po 8 sati u jutarnjim satima tijekom 3 mjeseca – od početka ožujka do kraja svibnja 2017. godine. BootcampIT završava Demo danom 16. lipnja 2017.

Gdje se održava BootcampIT?

Selekcijski postupak, edukacije iz poslovnih vještina i Demo dan održat će se u prostorima Step Ri na sveučilišnom Kampusu na Trsatu. Škola kodiranja i rad na projektnim zadacima bit će u prostorima Centra za tehničku kulturu Rijeka.

Više informacija i prijave na: http://bootcampit.com.hr/

ORGANIZERS

USembassyZagreb2012_blue-300x230

Step logo hrv 1

Back to Top