t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Mala akademija društvenog poduzetništva

Ana Marković Čunko i Anita Pribanić

Opis

Zanima vas društveno poduzetništvo i želite razraditi poslovnu ideju koja ima pozitivan učinak na društvo? Želite svom poduzetničkom pothvatu dati dodatnu vrijednost? Ova mala akademija namijenjena je upravo vama.

Društveno poduzetništvo predstavlja specifičan oblik poduzetništva koji se temelji na načelima socijalne, ekološke i ekonomske održivosti gdje je dobrobit zajednice ispred samog stvaranja profita. Ipak, ovaj koncept u praksi često nailazi na nerazumijevanje kako okoline tako i onih koji ga provode, naročito svrhe i potencijala društvenog poduzetništva.

Polaznici akademije imat će priliku upoznati se s osnovama društvenog poduzetništva, uspješnim primjerima te proći kroz osnovne korake pokretanja društvenog poduzeća, a kratka radionica razrade ideja na kraju akademije pomoći će u kreiranju društveno-korisnih poslovnih ideja.

Sadržaj:

  • Uvod u društveno poduzetništvo
  • Primjeri u Hrvatskoj i inozemstvu
  • Oblici financiranja
  • Pravni oblici
  • Kratka radionica razrade ideje

Mala akademija namijenjena je onima koji žele naučiti nešto više o društvenom poduzetništvu kao i onima koji žele razviti svoju društveno-korisnu poslovnu ideju.

Predavači

Ana Marković Čunko, mag. oec, mag.cult.; suradnica je na EU projektima pri STEP RI te voditeljica dva Interreg projekta ATLAS i digitallife4CE.
Diplomirana je ekonomistica i kulturologinja te trenutno pohađa doktorski studij na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani, Slovenija. Znanje u području društvenog poduzetništva stekla je radeći kao istraživačica na PACINNO projektu pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.
Jedna je od urednica znanstvenog izvješća koji se bavi istraživanjem društvenog poduzetništva i društvenih inovacija na području zemalja Jadranske regije naslova “Social entrepreneurship and social innovation in the Adriatic Region: features, perspectives and policy recommendations”.

Anita Pribanić, mag. stud. eur.,  suradnica je na EU projektima u STEP RI.
Društvenim poduzetništvom počela se baviti za vrijeme fakulteta te je diplomirala na temu “Social entrepreneurship as a tool for social inclusion: the case of Croatia” na interdisciplinarnom studiju Međunarodne suradnje i ekonomskog razvoja Sveučilišta u Trstu.
Sudjelovala je u pripremi niza projektnih prijava te je također uključena u provedbu nekoliko projekata iz područja društvenih i ekonomskih inovacija.

Prijavite se na edukaciju Mala akademija društvenog poduzetništva – prijave su zatvorene

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom prijava na radionice koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici te isti neće biti ustupljeni trećim stranama. Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.

Za sva pitanja vezana za edukaciju obratite nam se na step-ri@uniri.hr

Saznajte više o društvenom poduzetništvu i razvijte poslovnu ideju koja ima pozitivan učinak na društvo. 

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top