t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Iskorištavanje potencijala u poduzeću kroz intelektualno vlasništvo

Petra Karanikić

Opis

Na seminaru „Iskorištavanje potencijala poduzeća kroz intelektualno vlasništvo“ polaznici će imati priliku saznati na koji način mogu zaštititi svoje ideje te iskoristiti njihov komercijalni potencijal. Također, upoznat će se s različitim oblicima zaštite intelektualnog vlasništva te će biti u stanju identificirati koji je oblik zaštite najbolji za razvoj i poslovanje svojeg poduzeća. Kroz primjenu projektnog  i procesnog načina upravljanja  polaznici će dobiti uvid kako na najbolji način iskoristiti inovativni potencijal svojeg poduzeća te ga na odgovarajući način i sprovesti.

Edukacija je namijenjena poduzetnicima, studentima, znanstvenicima, inovatorima i drugima koji imaju određenu ideju ili inovaciju koju bi željeli zaštititi i plasirati na tržište.

Sadržaj

  • Uloga, važnost i oblici intelektualnog vlasništva u poduzeću
  • Načini zaštite intelektualnog vlasništva u poduzeću
  • Upravljanje intelektualnim vlasništvom u poduzeću
  • Učinkovito korištenje intelektualnog vlasništva u poslovanju poduzeća

Predavač

Dr. sc. Petra Karanikić voditeljica je Ureda za transfer tehnologije na Sveučilištu u Rijeci. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Posjeduje višegodišnje iskustvo u području zaštite i primjene intelektualnog vlasništva u poslovanju poduzeća, ali i u razvoju procesnog i projektnog planiranja temeljenog na inovaciji i intelektualnom vlasništvu. Radi na poticanju stvaranja, promocije, zaštite i komercijalizacije intelektualnog vlasništva nastalog kao rezultat istraživačkog rada na Sveučilištu. Aktivno sudjeluje u kreiranju i provođenju različitih strateških dokumenata vezano uz poticanje inovacija i zaštite intelektualnog vlasništva. Osmišljava i provodi edukacije iz područja zaštite i upravljanja intelektualnim vlasništvom za poduzetnike, akademsku i lokalnu zajednicu. Koordinirala  je i provodila više domaćih i međunarodnih projekata vezanih za razvoj poduzetništva, inovacija i intelektualnog vlasništva. Kontinuirano se educira u području upravljanja, zaštite i komercijalizacije intelektualnog vlasništva.

Prijavite se na edukaciju Iskorištavanje potencijala u poduzeću kroz intelektualno vlasništvo – prijave su zatvorene

Datum i vrijeme održavanja: 24.11.2015. godine u 10h
Mjesto održavanja: Step Ri znanstveno-tehnologijski park-učionica na prvom katu
Trajanje: od 10 do 14h
Kotizacija: NE PLAĆA SE (seminari su plaćeni od strane Enterprise Europe Network)

 

Polaznici seminara će se upoznati s različitim oblicima zaštite intelektualnog vlasništva te će biti u stanju identificirati koji je oblik zaštite najbolji za razvoj i poslovanje poduzeća.

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top