t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Program Provjere inovativnog koncepta (PoC6)

Projekt

Opis

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci kao prepoznati centar u provođenju Programa provjere inovativnog koncepta pozivao je sve zainteresirane da se prijave na Javni poziv za program Provjere inovativnog koncepta (PoC6).

Predmet javnog poziva bila je dodjela bespovratnih sredstava Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (u daljnjem tekstu: HAMAG-BICRO) za sufinanciranje pretkomercijalnih aktivnosti inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata koji se nalaze početnoj fazi razvoja, novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa prema procedurama Programa provjere inovativnog koncepta.

Javni poziv bio je namijenjen:

Subjektima malog gospodarstva – PoC PRIVATE:

  1. Fizičkim osobama koje imaju ozbiljnu namjeru osnovati trgovačko društvo
  2. Malim i srednje velikim poduzetnicima sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine

Javnim znanstvenim i istraživačkim organizacijama – PoC PUBLIC

  1. Javne visokoškolske ustanove (kao što je definirano u članku 49. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju)
  2. Javni istraživački instituti (kako je definirano u članku 25. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju)

Programom su se sufinancirale prihvatljive projektne aktivnosti bespovratnim sredstvima od min 35.000 kn do max.350.000 kn u trajanju od 12 mjeseci.

Prepoznati centri su partneri u provođenju Programa provjere inovativnog koncepta te se projekt ne može prijaviti bez odabira Prepoznatog centra. Prepoznati centri su podrška natjecateljima tijekom cijelog procesa prijavljivanja i implementacije projekta na način da im se natjecatelji obraćaju s pitanjima koja se odnose na tumačanje pravila programa, savjetuju natjecatelje u pisanju prijave kao i kod dileme da li je određeni projekt PoC ili razvoj.

Nakon provedbe evaluacijskog postupka sljedeći projekti su odabrani za sufinanciranje:

  1. GDi GISDATA d.o.o. (PoC Private) – Automatizirano multi-dimenzionalno projektiranje modela telekomunikacijske mreže nove generacije
  2. Sveučilište u Rijeci – Tehnički fakultet (PoC Public) – Komunikacija mislima za osobe s invaliditetom
  3. Sveučilište u Rijeci – Medicinski fakultet (PoC Public) – Integrirano anti-HCMV/anti-GBM cjepivo
  4. Sveučilište u Rijeci – Tehnički fakultet (PoC Public) – Dalekometna 3d percepcija u stvarnom vremenu

 

Back to Top