t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Kako osmisliti i napisati EU projekt

Nataša Jakominić Marot, Maja Skočanić

Opis

Cilj seminara je omogućiti sudionicima snalaženje u velikoj količini informacija, naučiti odrediti relevantnost natječaja te razumjeti korake u procesu dobivanja europskih sredstava.

Svi pričaju o fondovima i sredstvima Europske unije, a Vama se čini da ne razumijete ni riječ? Pitate se ima li novaca i za Vas? Želite saznati nešto više o potencijalnim mogućnostima za Vas i Vaše poduzeće? Krenuli ste saznati nešto o Strukturnim fondovima, ali se niste mogli snaći u šumi informacija? Javljaju Vam se konzultanti, a niste sigurni trebaju li Vam i za što? Što se uopće može financirati sredstvima EU projekata? Sve su to pitanja na koja ćemo Vam ponuditi odgovore tijekom ovog dvodnevnog seminara.

Poduzeća, pogotovo mala i srednja, su prepoznata kao generator gospodarskog razvitka Europske unije. Upravo zbog toga, velika su sredstva u proračunu EU namijenjena, direktno ili indirektno, poduzetnicima. Na seminaru ćete se također upoznati s osnovnim kontekstom EU fondova i programa, konceptima i terminologijom, dokumentacijom i sustavom institucija uključenim u objavu natječaja, pripremu i provedbu projekata.

Seminar je namijenjen malim i srednjim poduzećima, rukovoditeljima, vlasnicima i članovima uprava, te osobama koje će se u poduzeću baviti prijavom projekta.

Način rada

Prezentacija, praktičan rad i diskusije tijekom 2 seminarska dana.

Predavači

Maja Skočanić posjeduje višegodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata.  Dvije godine radila je u Zakladi Sveučilišta u Rijeci kao koordinatorica za natječaje i projekte, a od 2012. zaposlena je u Centru za EU projekte Sveučilišta u Rijeci gdje intenzivno radi na pripremi i provedbi  infrastrukturnih projekata Sveučilišta u Rijeci financiranih kroz Europski fond za regionalni razvoj. Sudjelovala je u provedbi LLP Leonardo da Vinci projekta Stimulating Learning for Idea-to-Market te bila lokalni koordinator FP7 projekta Noć istraživača 2013. Jedan je od osnivača Udruge za promicanje projektne kulture „EU klub“, čiji je cilj promicanje projektne kulture kao jednog od osnovnih preduvjeta uspješnog privlačenja i korištenja sredstava Europske unije. Dvije godine obnašala je funkciju predsjednice, a dvije godine koordinatorice za projekte Udruge. Održala je brojne edukacije na temu pripreme projektnih prijedloga.

Nataša Jakominić Marot voditeljica je Centra za EU projekte Sveučilišta u Rijeci, te ima preko deset godina iskustva u radu na EU projektima. Posjeduje bogato iskustvo savjetovanja u pripremi i provedbi projekata. Koordinirala je ili aktivno sudjelovala u nekoliko desetaka projekata sufinanciranih iz različitih programa i fondova EU te ostalih izvora. Radi na pripremi, te sudjeluje u ili nadgleda provedbu velikog broja sveučilišnih projekata sufinanciranih iz različitih izvora. Odgovorna je za pripremu i provedbu infrastrukturnih projekata za Strukturne fondove, od kojih su dva projekta ukupne vrijednosti gotovo 190 milijuna kuna odobrena u travnju 2014., a nekolicina je u pripremi. Evaluator je za nekoliko centraliziranih i decentraliziranih programa EU. Osmišljava i provodi edukacije s područja EU programa i fondova za djelatnike sveučilišta, poduzetnike, predstavnike lokalne i regionalne samouprave i ostalih ciljnih skupina.

Prijavite se na edukaciju Kako osmisliti i napisati EU projekt – prijave su zatvorene

Datum i vrijeme održavanja:
29 04.2016. godine od 16,30 do 20,00h
30.04.2016. godine od 9,00 do 16,00h
Mjesto održavanja: Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – učionica na prvom katu
Kotizacija: NE PLAĆA SE (seminari su plaćeni od strane Enterprise Europe Network)

NAPOMENA:
Prilikom zaprimanja prijava voditi će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.

Kako osmisliti i napisati EU projekt

Poduzeća, pogotovo mala i srednja, su prepoznata kao generator gospodarskog razvitka Europske unije. Upravo zbog toga, velika su sredstva u proračunu EU namijenjena, direktno ili indirektno, poduzetnicima. Pitate se ima li novaca i za Vas?

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

 

Back to Top