t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

meetEENg Važnost produkt dizajna za internacionalizaciju poslovanja

Opis

Digitalno doba je u mnogim aspektima promijenilo gotovo svaki aspekt naših života, ali i poslovanja. Fizička ograničenja koja su u prošlosti sprječavala ili usporavala širenje na međunarodnim tržištima, u online ekonomiji praktički ne postoje.

Prezentacija i prodaja proizvoda van granica matične zemlje postali su onoliko komplicirani koliko je komplicirano poslati paket iz poštanskog ureda, a konstantan rast online prodajnih rezultata u posljednjih desetak godina doveo je i do znatnih tektonskih promjena na međunarodnoj retail sceni.

Kako se uključiti u ovaj trend i maksimalno iskoristiti prednosti potpuno novih oblika promocije i distribucije, uz znatno manje troškove od onih do prije samo nekoliko godina?

Jedan od ključnih koraka u razvoju međunarodno uspješnih proizvoda je njihov kvalitetan produkt dizajn. Online trgovina bazirana je na vizualnom doživljaju proizvoda, a velika većina komunikacijskih kanala tekstualni opis potiskuje u drugi ili čak treći plan. Koliko god sam proizvod bio kvalitetan, u njemu korištena najbolja sirovima ili imao najbolju cijenu na tržištu, njegov suvremeni dizajn i inovativna dizajnerska rješenja ključ su uspješnosti. Kako do toga doći i koji su koraci ključni za razumijevanje procesa implementacije produkt dizajna u poslovni proces?

Na meetEENgu će g. Damjan Geber, osnivač i kreativni direktor agencije Brigada, prikazati ključne korake u procesu implementacije produkt dizajna u poslovne procese te prezentirati neke lokalne i međunarodne tvrtke koje su kroz vrhunski produkt dizajn postigle neočekivan međunarodni uspjeh praćen rastom prodajnih rezultata.

Poseban gost meetEENga će biti gđa Sanja Milardović Lazinica iz poduzeća Ecolo d.o.o., koja će s polaznicima podijeliti svoje iskustvo vezano za produkt dizajn.

Događaj je namijenjen svima koji žele internacionalizirati svoje poslovanje.

NAPOMENA:
Predavanje će biti na hrvatskom jeziku.

Sadržaj

10,00 – 10,45 Damjan Geber

10,45 – 11,00 Pauza

11,00 – 11,15 Sanja Milardović Lazinica

11,15 – 11,30 Q&A

11,30 – 12,30 meetEENg cafe – networking

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci zahvaljujući projektu Enterprise Europe Network (www.een.hr) organizira niz meetEENg-a čiji je osnovni cilj potaknuti internacionalizaciju poslovanja subjekata malog gospodarstva razmjenom najboljih praksi i iskustva onih koji su prešli taj put i posluju na inozemnim tržištima s onima koji imaju ambiciju i mogućnosti za izlazak na strana tržišta.

 

Prijavite se na meetEENg Važnost produkt dizajna za internacionalizaciju poslovanja – prijave su zatvorene

Za sva pitanja vezana za edukaciju obratite nam se na step-ri@uniri.hr

 

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top