t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Osnove poslovanja obrtnika

Ana Janežić

Opis

 

Planirate osnovati obrt ili ste ga već osnovali, ali još uvijek niste upoznati sa svim važnim aspektima vezanim za poslovanje?

Na seminaru Osnove poslovanja obrtnika govorit će se pojmu obrta, vrstama obrta koje je moguće osnovati te osnovnim preduvjetima koje je potrebno zadovoljiti kako bi pokrenuli poslovanje obrta. Ukratko će biti prikazane prednosti i nedostaci obrta u odnosu na d.o.o. i j.d.o.o.

U posljednje vrijeme pojačan je interes obrtnika za ulazak u sustav paušalnog oporezivanja. Koje poslovne knjige trebaju voditi „paušalisti“ i da li ih je moguće samostalno voditi, samo su neka pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti.

Nadalje ćemo se pozabaviti poslovanjem redovnog obrta – obveznika vođenja poslovnih knjiga primitaka i izdataka. Jedna od evidencija koja se traži od obrtnika je i popis dugotrajne imovine te ćemo se osvrnuti na nabavu osnovnih sredstava kod obrtnika te razliku u njihovoj evidenciji u odnosu na druge poslovne izdatke.

Osim toga, pojasnit će se što je PDV i kako funkcionira, treba li se odlučiti za ulazak u sustav PDV-a ili poslovati kao mali porezni obveznik te kada je potrebno izvršiti registraciju za potrebe PDV-a, odnosno zatražiti dodjelu PDV broja?

Seminar je namijenjen poduzetnicima početnicima, kao i onima koji će to tek postati, koji žele saznati informacije koje će im pomoći da bolje razumiju poduzetničko okruženje i ono što ih očekuje.

Predavač

Ana Janežić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a nakon toga je radila kao računovođa u privatnom sektoru i time stekla dugogodišnje iskustvo iz područja financija i knjigovodstva.

Tijekom godina se kontinuirano usavršavala te je danas poslovna savjetnica za područje financija i knjigovodstva u STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. Edukacije koje provodi ocijenjene su od strane polaznika kao jednostavne i lako razumljive, bazirane na primjerima iz prakse.

Prijavite se na edukaciju Osnove poslovanja obrtnika – prijave su zatvorene

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom prijava na radionice koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici te isti neće biti ustupljeni trećim stranama. Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.

Upoznajte se s pojmom i vrstama obrta te uvjetima koje treba zadovoljiti za pokretanje poslovanja.

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top