t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Osnove vizualnog identiteta

Martina Čip i Nina Raimann

Opis

Vizualni identitet puno je više od samog logotipa. Što on sve obuhvaća, saznat ćete na edukaciji Osnove vizualnog identiteta. Kao što sam naziv daje naslutiti, kroz edukaciju će se odgovoriti na osnovna pitanja o vizualnom identitetu: što je to? što dobar identitet uključuje? i čime se voditi pri stvaranju vizualnog identiteta?

Tijekom predavanja proći ćete kroz proces stvaranja vizualnog identiteta, kroz pripreme koje je potrebno napraviti kako bi finalni proizvod bio smislen i zadovoljavao komunikacijske ciljeve, te kroz konkretne savjete za one koji se u njegovo stvaranje upuste sami. Edukacija će također dati uvid u to na što paziti kod angažiranja dizajnera.

Ovo je predavanje namijenjeno nedizajnerima, poduzetnicima koji još nemaju vizualni identitet ili ga žele promijeniti.

Nakon trosatne edukacije, polaznici bez prethodnog znanja neće moći sami dizajnirati logotip ili vizualni identitet, ali će svakako imati bolji uvid u to što znači dobar vizualni identitet i što od njega očekivati. Oni s predznanjem, dobit će korisne savjete u polju tipografije, boja i sličnog. Svi polaznici steći će znanje za stvaranje dobrog briefa koji je temelj stvaranja dobrog vizualnog identiteta, bilo da ga rade sami ili angažiraju dizajnera.

Predavači

Nina Raimann završila je komunikacijski grafički dizajn na Emily Carr Universityju u Vancouveru, a Martina Čip hrvatski i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Zajedno spajaju vizualne i verbalne vještine i vlasnice su studija za dizajn i copywriting – Cipmann. Autorice su više od 50 vizualnih identiteta koje vjerojatno srećete svakodnevno, a rade za najrazličitije industrije – od projektiranja dizalica i CNC-obrade metala do kulturnih manifestacija i gradske knjižnice. Radovi su im objavljivani u mnogim stranim dizajnerskim publikacijama i blogovima.

Na edukaciji ćete dobiti odgovore na osnovna pitanja o vizualnom identitetu: što je to? što dobar identitet uključuje? i čime se voditi pri stvaranju vizualnog identiteta?

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Prijavite se na edukaciju Osnove vizualnog identiteta – prijave su zatvorene

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom prijava na radionice koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici te isti neće biti ustupljeni trećim stranama. Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.

Back to Top