t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Poslovno planiranje

Neven Tamarut

Opis

Sudionici seminara će slušati o važnosti poslovnog planiranja, strukturi poslovnog plana, prikupljanju relevantnih podataka te će na odabranom primjeru učiti pisati poslovni plan. 

Sve je više nacionalnih, europskih i drugih izvora financiranja na raspolaganju poduzetnicima. Sredstva se dodjeljuju temeljem dostavljenih prijava projekata u kojima mora biti vidljiv očekivani poslovni rezultat budućeg proizvoda ili usluge, odnosno ukupnog poslovanja.

Bez poznavanja metodologije izrade poslovnog plana, gotovo je nemoguće raditi uspješne prijave i dobiti financiranje iz dostupnih izvora.

Cilj seminara je kroz dvodnevni seminar pružiti polaznicima uvid u metodologiju poslovnog planiranja te ih na konkretnom primjeru naučiti izrađivati poslovni plan.

Edukacija je namijenjena poduzetnicima početnicima, kao i svim drugim postojećim poduzetnicima koji žele unaprijediti znanja o poslovnom planiranju.

Sadržaj

Prvi dan

  • Uvod (važnost poslovnih planova, način pisanja…)
  • Analiza tržišta i konkurencije za proizvod ili uslugu
  • Izrada poslovnog modela
  • Izrada poslovnog plana i preporučena struktura
  • Preporuke za pisanje poslovnog plana
  • Kako se prezentira poslovni plan investitorima
  • Upute za pripremu za radionicu za drugi dan

Drugi dan

  • Pisanje poslovnog plana za odabrani proizvod ili uslugu

 

Predavač

Mr. sc. Neven Tamarut, mag. oec., MBA, poslovni je savjetnik i predavač koji se kontinuirano usavršava u području zaštite intelektualnog vlasništva i licenciranja.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a u lipnju 2010. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu obranio je magistarski rad na poslijediplomskom studiju Poslovno upravljanje (MBA) i stekao zvanje magistra znanosti. Ima dugogodišnje radno iskustvo u organizacijama s više od2500 zaposlenika koja djeluju u komercijalnom sektoru (maloprodaji, veleprodaji te distribuciji) te u savjetovanju poduzetnika početnika i savjetovanju kod pokretanja poduzetničkog pothvata.

Kao direktor za razvoj poslovanja Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci odgovoran je za razvoj i unapređenje inkubacijskih programa.

Prijavite se na edukaciju Poslovno planiranje – prijave su zatvorene

Za sva pitanja vezano uz edukaciju obratite nam se na step-ri@uniri.hr

Poslovno planiranje
Po završetku seminara znati ćete prezentirati i obraniti svoj poslovni plan. 

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

 

Back to Top