t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Provedba i praćenje projekata koji se financiraju sredstvima EU

Andrijana Parić

Opis

Provedba projekata, kao i njihovo praćenje, predstavljaju iznimno kompleksan proces koji zahtijeva dobro pripremljene djelatnike korisničkih organizacija i institucija.

Razumijevanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, upravljanje projektom, financijsko i operativno izvještavanje, upravljanje promjenama i rizicima, provedba postupaka javne nabave samo su neki od elemenata na koje treba obratiti pozornost.

Na dvodnevnom seminaru polaznici će se, kroz teorijski i praktični dio, upoznati sa svim koracima provedbe i praćenja projekata. Na praktičnom dijelu seminara predstavit će se i dio dokumentacije u provedbi stvarnog ili hipotetskog projekta iz jednog od aktualnih postupaka dodjele bespovratnih sredstava.

Svrha seminara je u kratkom roku pružiti polaznicima znanja i vještine koje će im olakšati i unaprijediti provedbu projekata.

Sadržaj:

  1. dan:
  • Uvod
  • Upravljanje ljudima
  • Upravljanje aktivnostima uključujući ugovore sa podizvođačima
  • Upravljanje financijama
  • Upravljanje rezultatima
  • Upravljanje vidljivošću i promocijom
  1. dan
  • Praćenje i vrednovanje
  • IT alati za provedbu projekata

Predavač

Andrijana Parić, direktorica za provedbu programa i projekata Razbor/Sense Grupa, posjeduje 17 godina stručnog radnog iskustva u savjetovanju različitih klijenata iz javnog sektora u području regionalne politike i društveno-ekonomskog razvoja u EU, kao i iskustvo stečeno na rukovodećim pozicijama u veliki projektima tehničke pomoći i radu u upravi tvrtke Razbor.

Vodila je projekte javnog sektora i to u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Južnoafričkoj Republici. U okviru upravljanja programima i projektima sufinanciranim iz EU fondova područje specijalizacije su joj procesi programiranja, provedbe, praćenja provedbe i evaluacije. Također, Andrijana je stručnjakinja za izradu strateških dokumenata vezanih uz lokalni razvoj i regionalnu politiku EU te je dugogodišnja trenerica i predavačica u raznim domaćim i međunarodnim obrazovnim programima.

Diplomirala je filozofiju i sociologiju na Sveučilištu u Zagrebu te završila MA “Zajednički magisterij Europske unije za područja u tranziciji pri Sveučilištu u Trentu (IT), Ljubljani (SLO), Budimpešti (HU) i Regensburgu (DE). Na Sveučilištu Connecticut (SAD) na Odjelu za međunarodne odnose (Institut za javnu službu) stekla je certifikat trenerice i konzultantice za organizacijski razvoj i strateško planiranje dok je na Sveučilištu u Potsdamu, Institutu HASSO PLATTNER stekla vještine i znanja za trenericu i konzultanticu u područja Design Thinking metodologije.

Prijavite se na edukaciju Provedba i praćenje projekata koji se financiraju sredstvima EU – prijave su zatvorene

Za sva pitanja vezana za edukaciju obratite nam se na step-ri@uniri.hr

 

Kroz teorijski i praktični dio, upoznajte se sa svim koracima provedbe i praćenja projekata. 

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top