t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Razgovor s knjigovođom vol. 4 – Neoporezive isplate

Ana Janežić

Opis

Planirate pokrenuti poslovanje ili ste to već učinili, ali još uvijek niste sigurni koje isplate možete isplatiti svojim zaposlenicima bez obračunavanja doprinosa i poreza? Koji preduvjeti trebaju biti zadovoljeni da bi se radilo o neoporezivim isplatama? Kako se obračunavaju putni nalozi?

Na seminaru Razgovor s knjigovođom vol 4. – Neoporezive isplate polaznici će saznati koje isplate mogu isplaćivati svojim radnicima bez obveze obračunavanja doprinosa i poreza te koji preduvjeti trebaju biti zadovoljeni da bi se radilo o neoporezivim isplatama?

Poseban naglasak bit će na obračunu putnih naloga, koji su se u praksi pokazali kao najveći kamen spoticanja u redovnom poslovanju. Kako ih obračunati, kako ih isplatiti, zašto je važno da poduzetnici, kao i njihovi zaposlenici, znaju sami obračunavati putne naloge samo su neka od pitanja na koja će se pokušati odgovoriti.

Predavačica će se osvrnuti i na ostale neoporezive isplate kao što su naknade troškova, darovi, potpore i sl.

Seminar je namijenjen poduzetnicima početnicima, kao i onima koji će to tek postati, koji žele saznati informacije koje će im pomoći da bolje razumiju poduzetničko okruženje i ono što ih očekuje.

Sadržaj:

  • Elementi obračuna plaće – kako bi smo razumjeli neoporezive isplate
  • Kategorije neoporezivih isplata
  • Neoporezive isplate koje se u praksi najčešće koriste
  • Kako ispravno obračunati putni nalog
  • Otpremnine

Predavač

Ana Janežić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a nakon toga je radila kao računovođa u privatnom sektoru i time stekla dugogodišnje iskustvo iz područja financija i knjigovodstva.

Tijekom godina se kontinuirano usavršavala te je danas poslovna savjetnica za područje financija i knjigovodstva u STEP RI znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci. Edukacije koje provodi ocijenjene su od strane polaznika kao jednostavne i lako razumljive, bazirane na primjerima iz prakse.

Prijavite se na edukaciju Razgovor s knjigovođom vol. 4 – Neoporezive isplate – prijave su zatvorene

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom prijava na radionice koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici te isti neće biti ustupljeni trećim stranama. Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.

Za sva pitanja vezana za edukaciju obratite nam se na step-ri@uniri.hr

Saznajte koje isplate možete isplatiti svojim zaposlenicima bez obračunavanja doprinosa i poreza.

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top