t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Start-up akademija

Ciklus edukacija za osobe s poslovnom idejom

Opis

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci uz potporu Ministarstva poduzetništva i obrta i u suradnji s HAMAG-BICRO provodi program neformalnog obrazovanja namijenjen poduzetnicima početnicima i onima koji namjeravaju postati poduzetnici, a koriste ili namjeravaju koristiti mikrokredite, bespovratne potpore i druge poticaje HAMAG-BICRO.

Pohađanje seminara će biti preporuka poduzetnicima koji koriste mikro-kredite, bespovratne potpore, pisma namjere za izdavanje jamstva kao i druge poticaje HAMAG-BICRO.

Start-up akademija se sastoji od pet jednodnevnih seminara koji pokrivaju sljedeće teme:

  • Razrada poslovne ideje
  • Kupci prodaja i marketing
  • Upravljanje ljudskim resursima
  • Zakonodavni okvir
  • Potporne institucije i izvori financiranja
  • Osnovni elementi financijskog poslovanja poduzetnika
  • Računovodstvo i financije
  • Pisanje poslovnog plana (uvod i praktični rad)

Cilj akademije je pružiti polaznicima osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu, te time povećati broj uspješnih start-up poduzeća u Hrvatskoj.

Predavači

Boris Golob, mag. ing., poslovni je savjetnik i predavač, stručnjak za inoviranje proizvoda, usluga i poslovnih modela te poslovne strategije.

Diplomirao je strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci i završio niz stručnih edukacija u inozemstvu (Excellence in Innovation Management, EFQM; Outcome-Driven Innovation, Strategyn Institute; Business Model Canvas Trainer, dr. Alexander Osterwalder).

Sudjelovao je u projektima razvoja i komercijalizacije inovacija proizvoda, usluga i načina poslovanja u uslužnim djelatnostima, ugostiteljstvu, trgovini, farmaceutskoj i metalnoj industriji, energetici, proizvodnji roba široke potrošnje i IT sektoru. Autor je tridesetak različitih edukacija temeljenih na najnovijim svjetskim teoretskim i praktičnim znanjima upravljanja obogaćenih iskustvima primjene u domaćem gospodarstvu te knjige „Od ideje do tržišta“.

Dobio je nagradu „Primus“ kao najbolji poslovni savjetnik u Hrvatskoj za 2011. godinu.
Od 2010. godine je direktor Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Jana Blažević Marčelja, mag. oec.,  poslovna je savjetnica i predavačica te certificirani Pricing Professional pri Professional Pricing Society – vodećoj svjetskoj udruzi posvećenoj strateškom pristupu određivanju cijena.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te se stručno usavršavala u Beču, nakon čega je vodila niz nacionalnih i međunarodnih razvojnih projekata. Ima dugogodišnje iskustvo na području edukacije, razvoja novih proizvoda i tehnoloških rješenja te unapređenja poslovnih procesa. Posljednjih nekoliko godina kreirala je i održala niz seminara o određivanju cijena.

Zamjenica je direktora i voditeljica edukacijskog centra Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Mr. sc. Neven Tamarut, mag. oec., MBA, poslovni je savjetnik i predavač koji se kontinuirano usavršava u području zaštite intelektualnog vlasništva i licenciranja.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a u lipnju 2010. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu obranio je magistarski rad na poslijediplomskom studiju Poslovno upravljanje (MBA) i stekao zvanje magistra znanosti. Ima dugogodišnje radno iskustvo u organizacijama s više od 2500 zaposlenika koja djeluju u komercijalnom sektoru (maloprodaji, veleprodaji te distribuciji) te u savjetovanju poduzetnika početnika i savjetovanju kod pokretanja poduzetničkog pothvata.

Kao direktor za razvoj poslovanja Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci odgovoran je za razvoj i unapređenje inkubacijskih programa.

Prijavite se na Start-up akademiju – prijave su zatvorene

Datum i vrijeme održavanja: 18.-22.05.2015. godine u 10h
Mjesto održavanja: Znanstveno-tehnologijski park (Step-Ri)-učionica na prvom katu
Kotizacija: NE PLAĆA SE (seminari su plaćeni od strane Ministarstva poduzetništva i obrta)

Poduzetnik početnik zeleno-290x180

Sudionici akademije će dobiti osnovna znanja potrebna za uspješno pokretanje poduzeća i opstanak na tržištu.
Back to Top