t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Tehnike generiranja poslovnih ideja

Neven Tamarut

Opis

Na seminaru „Tehnike generiranja poslovnih ideja“ polaznici će se upoznati s različitim tehnikama generiranja ideja i njihovom primjenom na konkretnim primjerima.

Polaznici će imati prilike čuti o dostupnim izvorima poslovnih ideja, o različitim pristupima u razvoju poslovnih ideja i oblicima zaštite rezultata razvijenih ideja. U nastavku, prezentirati će se individualne i grupne tehnike, a svaki polaznik će moći predložiti svoj konkretni problem za koji bi želio čuti moguća rješenja kao rezultat zajedničke kreativnosti. Drugi dio seminara se provodi u formi radionica.

Edukacija je namijenjena  onima koji bi htjeli pokrenuti posao, a nemaju poslovnu ideju kao i predstavnicima postojećih poduzeća koji razmatraju opcije promjene ili nadopune asortimana robe ili aktivnosti.

Imate li Vi jednu od navedenih potreba? Znamo li iskoristiti potencijal nas samih i suradnika radi osmišljavanja novih konkurentnih rješenja? Ako su odgovori negativni, seminar je namijenjen upravo Vama.

Sadržaj

  • Uvod – poslovna ideja i intelektualno vlasništvo
  • Pristupi u traženju novih rješenja
  • Tehnike generiranja poslovnih ideja
  • Primjena odabranih tehnika u grupi i individualno

Predavač

Mr. sc. Neven Tamarut, mag. oec., MBA, poslovni je savjetnik i predavač te mentor korisnicima u programima inkubacije.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a u lipnju 2010. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu obranio je magistarski rad na poslijediplomskom studiju Poslovno upravljanje (MBA) i stekao zvanje magistra znanosti. Ima dugogodišnje radno iskustvo na menadžerskim pozicijama u organizacijama s više od 2500 zaposlenika koja djeluju u komercijalnom sektoru (maloprodaji, veleprodaji te distribuciji) te u savjetovanju poduzetnika početnika i savjetovanju kod pokretanja poduzetničkog pothvata.

Kao direktor za razvoj poslovanja u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci odgovoran je za razvoj i unapređenje inkubacijskih programa u kojima, međuostalim, savjetuje  u vezi razvoja inovacija, strategije zaštite intelektualnog vlasništva, poslovnog planiranja, pregovaranja te prezentiranja projekta investitorima radi financiranja.

 

Prijavite se na edukaciju Tehnike generiranja poslovnih ideja – prijave još nisu otvorene

Više informacija o samoj edukaciji slanjem upita na step-ri@uniri.hr

Tehnike generiranja poslovnih ideja 2

U posljednje vrijeme nude se znanja o tome kako dovesti poslovnu ideju do tržišta. A što će učiniti oni koji bi htjeli pokrenuti posao, a nemaju poslovnu ideju?

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

 

 

Back to Top