t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

TransUP – Supporting Transnational Start-up Ecosystems

Projekt

Opis

TransUP_l620x354

Projekt TransUP – Potpora transnacionalnim Start-up ekosustavima je odobren u okviru programa Obzor 2020. i traje od 1. travnja 2016. godine do 1. travnja 2017. godine.

Cilj projekta je transformacija Alpe – Adria regije u atraktivno središte za inovativna poduzeća i investitore, u kojem će svi dionici raditi timski bez obzira na granice.

Tehnološke start-up tvrtke iz manje centraliziranih područja poput regije Alpe – Adria obično su pod utjecajem zapadne Europe ili SAD-a i ne uzimaju u obzir prakse iz susjednih zemalja kao inspiraciju za promjene i razvoj. Kroz TransUP projekt će se analizirati postojeće stanje i na temelju toga stvoriti inovativni transnacionalni softlanding* program (Crossregional Softlanding Program) koji će omogućiti internacionalizaciju start-up tvrtki i time povećati vjerojatnost njihovog opstanka na svjetskom tržištu.

Crossregional Softlanding Program pruža mogućnost start-up tvrtkama iz susjednih regija Austrije (Koruška), Italije (Friuli Venezia Giulia), Slovenije i Hrvatske mogućnost otvaranja poduzeća u novom okruženju što će rezultirati pozitivnim učincima kao što su povećanje tržišta i konkurentnosti.

Korištenjem napredne metodologije (Twinning Advanced methodology) projektni partneri će razviti dokument Design Option Paper koji će biti primjenjiv na poduzeća iz svih sektora i lokacija u EU.

Projektne aktivnosti

  1. Uspostavljanje grupe za razmjenu dobre prakse (tkz. Peer Learning Group) koja se sastoji od predstavnika partnera i regionalnih dionika;
  2. Provođenje lokalnih i međunarodnih bench learning aktivnosti, kao i analiza transnacionalnih i lokalnih primjera dobre prakse;
  3. Razvijanje Crossregional Softlanding Programa;
  4. Stvaranje dokumenta Design Option Paper koji će sadržati smjernice za transformaciju regije Alpe – Adria u središte privlačno inovativnim poduzetnicima i investitorima.

Partneri

Friuli Innovazione Centro di Ricerca e di Trasferimento Tecnologico (Italija) – glavni partner
IRP Institut za raziskovanje podjetništva (Slovenija)
Tehnološki park Ljubljana (Slovenija)
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (Hrvatska)
Kärntner Wirtschaftsförderungs Fonds (Koruški fond za poticanje gosp. rasta, Austrija)

*Softlanding je podrška tvrtkama iz inozemstva koje žele pokrenuti poslovanje u drugoj zemlji

 EC-H2020_logo

 

 

Back to Top