t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Važnost i načini zaštite znanja u tvrtki

Neven Tamarut

Opis

„Curenje“ poslovnih informacija iz tvrtke može nanijeti nepopravljivu štetu u poslovanju. Sudionici seminara će se upoznati s rješenjima koja postoje i koja se lako nauče.

Koje informacije mogu utjecati na tržišnu poziciju poduzeća? Znamo li kako zaštiti znanje radi formiranja budućih proizvoda ili usluga koji mogu pomoći tvrtki u njezinom rastu i povećati profitabilnost?

Većina vlasnika tvrtki i menadžera se našla u situaciji da su im otišli ključni zaposlenici iz tvrtke i s njima povjerljive informacije. Uz to, svakodnevno postoji rizik izlaska povjerljivih informacija iz kruga zaposlenika tvrtke prema konkurentima, namjerno ili iz nepažnje zaposlenika.

Rješenja postoje i mogu se lako naučiti, a bit je u sustavnom provođenju vrjednovanja, klasifikacije i zaštite povjerljivih informacija.

Seminar je primarno namijenjen rukovoditeljima i vlasnicima malih i srednjih tvrtki.

 

Sadržaj

  • Materijalna i nematerijalna imovina tvrtke
  • Vrjednovanje znanja u tvrtki
  • Organizacija i klasifikacija informacija
  • Instituti i postupci zaštite s primjerima
  • Pretvaranje znanja u konkurentne proizvode i usluge s primjerima

 

Predavač

Mr. sc. Neven Tamarut, mag. oec., MBA, poslovni je savjetnik i predavač koji se kontinuirano usavršava u području zaštite intelektualnog vlasništva i licenciranja.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, a u lipnju 2010. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu obranio je magistarski rad na poslijediplomskom studiju Poslovno upravljanje (MBA) i stekao zvanje magistra znanosti. Ima dugogodišnje radno iskustvo u organizacijama s više od2500 zaposlenika koja djeluju u komercijalnom sektoru (maloprodaji, veleprodaji te distribuciji) te u savjetovanju poduzetnika početnika i savjetovanju kod pokretanja poduzetničkog pothvata.

Kao direktor za razvoj poslovanja Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci odgovoran je za razvoj i unapređenje inkubacijskih programa.

Prijavite se na edukaciju Važnost i načini zaštite znanja u tvrtki – prijave još nisu otvorene

Više informacija o samoj edukaciji slanjem upita na step-ri@uniri.hr

Važnost i načini zaštite znanja u tvrtci
“Curenje” poslovnih informacija iz tvrtke može nanijeti nepopravljivu štetu u poslovanju. Rješenja postoje! 

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

 

Back to Top