t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Women In Finance

Projekt

Opis

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država Zagreb, pokreće projekt Women in Finance (WIF). Projekt su podržali i Grad Krk, Grad Delnice, Grad Vrbovsko, Grad Ogulin, Grad Buzet te LAG Vinodol i Poduzetnički centar Vinodol.

Projekt je usmjeren na poboljšanje financijske pismenosti žena poduzetnica i onih koje to žele postati. Cilj WIF-a je poboljšati njihovo znanje iz različitih financijskih područja, potaknuti osnivanje novih poduzeća, povećati stopu preživljavanja postojećih te potaknuti njihov razvoj.

Za vrijeme trajanja projekta Step Ri će u razdoblju od svibnja do studenog 2018. godine organizirati po četiri besplatne radionice u pet hrvatskih gradova prema sljedećem rasporedu:

  1. Grad Krk – mjesec svibanj
  2. Grad Delnice – mjesec lipanj
  3. Grad Ogulin – mjesec rujan
  4. Grad Buzet – mjesec listopad
  5. Grad Novi Vinodolski – mjesec studeni

Teme radionica:

Kako pročitati financijske izvještaje
Glavni financijski izvještaji (bilanca, račun dobiti i gubitka, izvješće o novčanom tijeku, i dr.) daju poduzetnicima cjelovitu sliku financijskog stanja i rezultata poslovanja kao i poslovanja potencijalnih poslovnih partnera.
Polaznice radionice će naučiti kako čitati financijske izvještaje i razumjeti njihovo značenje.

Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima
Razumijevanje financijskih izvještaja daje poduzetnicima sposobnost da utvrde da li je poduzeću potrebno dodatno ulaganje, u kojem iznosu te da li je dodatno ulaganje poslovna odluka koju treba razmotriti kako bi poduzeće preživjelo ili unaprijedilo poslovanje.
Polaznice radionice će naučiti više o važnosti pozitivnog novčanog toka, o različitim izvorima financiranja (bankovni zajmovi, EU fondovi, bespovratna sredstva, poslovni anđeli, itd.) te da li je dodatno ulaganje mudra poslovna odluka u određenom trenutku.

Cijena – jedini izvor prihoda
Cijena je jedini element marketinškog miksa koji generira prihod i jedini element koji se može brzo i jednostavno promijeniti. Iz tog je razloga važno znati kako odrediti pravu cijenu i izbjeći prenisku ili previsoku cijenu.
Polaznice radionice će se upoznati s različitim taktikama i strategijama određivanja cijena te naučiti kako odrediti odgovarajuću cijenu za svoj proizvod ili uslugu.

Pristup izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu
Ženama poduzetnicama u Hrvatskoj dostupni su različiti izvori financiranja (EU izvori, državne potpore i sl.). Kako bi pristupile tim izvorima moraju napisati projektnu prijavu koja udovoljava svim zahtjevima definiranim u pozivu.
Polaznice radionice će se upoznati s osnovama pisanja projektnih prijedloga. Neke od tema koje će biti obrađene su: kako razviti i prezentirati ideju, kako osigurati da se vaš prijedlog istakne, koju terminologiju koristiti,…

Projekt će trajati od svibnja do prosinca 2018., a završni event WIF Meetup će se održati u Rijeci u prosincu 2018. Na WIF Meetup-u će biti predstavljeni rezultati projekta, najbolje prakse iz SADa vezano za poticanje ženskog poduzetništva te će biti organizirana zasebna sesija namijenjena B2B sastancima.

Više informacija o samom projektu možete dobiti i na Facebook stranici @WIF.WomenInFinance te na Instagramu wif.womeninfinance.

Step Ri je, putem obrasca na web stranici http://www.step.uniri.hr/women-in-finance/ omogućio slanje iskaza interesa za sudjelovanje na radionicama. Ispunjavanjem obrasca i odabirom grada u kojem želite pohađati radionice, osigurat ćete si pravovremenu obavijest o otvaranju prijava za odabrani grad.

ORGANIZERS

USembassyZagreb2012_blue-300x230

Step logo hrv 1

Back to Top