t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Kako zaštititi svoj proizvod ili uslugu

Neven Tamarut

Opis

Zaposlenici tijekom rada imaju pristup povjerljivim informacijama, a njihovo dijeljenje izvan organizacija može prouzročiti značajnu financijsku štetu vlasnicima. S druge strane, uspješni proizvodi i usluge privlačni su za kopiranje od pojedinaca koji žele ostvarili zaradu na lakši način.

Koje aktivnosti treba provesti u organizaciji kako bi se zaštititi od „curenja“ povjerljivih informacija? Kako prije toga utvrditi koje informacije treba smatrati povjerljivim i identificirati vrijednu nematerijalnu imovinu? Sudionici će imati prilike čuti odgovore na ova i druga pitanja.

Suvremeno upravljanje poduzećima traži od vlasnika i menadžera da se u području zaštite vrijednosti poduzeća kontinuirano informiraju, kako bi mogli ići u korak s brzim promjenama.

Predavanje bi Vam trebalo pomoći u kvalitetnom informiranju o opasnostima i mogućnostima.

Predavanje je namijenjeno primarno rukovoditeljima malih i srednjih poduzeća.

 

Sadržaj

  • UVOD: Nastajanje vrijednosti u poduzeću
  • Ugovorni odnos iz radnog prava i klauzule povjerljivosti
  • Intelektualno vlasništvo, prava i formalni oblici zaštite
  • Mogućnosti pretvaranja vrijedne imovine u utržive proizvode ili usluge
  • Ostali oblici zaštite proizvoda i usluga

Predavač

Neven Tamarut imenovan je direktorom za razvoj poslovanja u STEP RI znanstveno- tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci d.o.o u veljači 2009. na kojoj poziciji i danas radi kao odgovorna osoba za razvoj inkubacijskih programa za osnivanje i razvoj tvrtki utemeljenih na novim znanjima i inovacijama. U sklopu radnog mjesta g. Tamarut se usavršava u području zaštite intelektualnog vlasništva i licenciranja te korisnike STeP Ri-a savjetuje u sklopu programa potpore. G. Tamarut ima od prije 11 godina radnog iskustva poslovanja i upravljanja u komercijalnom sektoru u maloprodaji, veleprodaji te distribuciji u organizacijama s preko 2.500 zaposlenika. G. Tamarut ima diplomu Ekonomskog fakulteta u Rijeci, a u lipnju 2010 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu obranio je magistarski rad na poslijediplomskom studiju Poslovno upravljanje (MBA) i stekao zvanje magistra znanosti.

Prijavite se na edukaciju Kako zaštititi svoj proizvod ili uslugu – prijave su zatvorene

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom prijava na radionice koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici i, nakon održane radionice, u svrhu dostavljanja materijala sa radionica, te isti neće biti ustupljeni trećim stranama

Za sva pitanja vezana za edukaciju obratite nam se na step-ri@uniri.hr

Polaznici će saznati koje informacije su povjerljive te kako se zaštiti od njihovog  „curenja“.

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top