t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Kako zaštititi svoj proizvod ili uslugu

Neven Tamarut

Opis

Na stvaranju proizvoda ili usluga u svakom poduzeću radi više zaposlenika s pristupom povjerljivim informacijama. Svaki se uspješan proizvod i usluga pokušava kopirati od pojedinaca koji žele ostvarili zaradu na lakši način.

Kako se zaštititi od „curenja“ povjerljivih informacija? Kolika šteta može nastati ako ključna informacija dođe u krive ruke, u krivo vrijeme? Kako zaštititi proizvod na tržištu od kopiranja kako bi poduzeće vratilo uloženo i ostvarilo rast i razvoj? Sudionici će imati prilike čuti odgovore na ova i druga pitanja.

Veliki broj vlasnika tvrtki i menadžera dosad se našlo u situacijama koje su ih potaknule na traženje učinkovite zaštite.

Predavanje bi Vam trebalo pomoći u kvalitetnom informiranju o opasnostima i mogućnostima.

Predavanje je namijenjeno primarno rukovoditeljima malih i srednjih poduzeća.

Sadržaj

  • Interakcija zaposlenika u stvaranju vrijednosti u poduzeću u odnosu na potrebe tržišta
  • Ugovorni odnos iz radnog prava i klauzule povjerljivosti
  • Intelektualno vlasništvo, prava i formalni oblici zaštite
  • Mogućnosti pretvaranja vrijedne imovine u utržive proizvode ili usluge
  • Ostali oblici zaštite proizvoda i usluga

Predavač

Neven Tamarut imenovan je direktorom za razvoj poslovanja u STEP RI znanstveno- tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci d.o.o u veljači 2009. na kojoj poziciji i danas radi kao odgovorna osoba za razvoj inkubacijskih programa za osnivanje i razvoj tvrtki utemeljenih na novim znanjima i inovacijama. U sklopu radnog mjesta g. Tamarut se usavršava u području zaštite intelektualnog vlasništva i licenciranja te korisnike STeP Ri-a savjetuje u sklopu programa potpore. G. Tamarut ima od prije 11 godina radnog iskustva poslovanja i upravljanja u komercijalnom sektoru u maloprodaji, veleprodaji te distribuciji u organizacijama s preko 2.500 zaposlenika. G. Tamarut ima diplomu Ekonomskog fakulteta u Rijeci, a u lipnju 2010 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu obranio je magistarski rad na poslijediplomskom studiju Poslovno upravljanje (MBA) i stekao zvanje magistra znanosti.

Prijavite se na edukaciju Kako zaštititi svoj proizvod ili uslugu – prijave su zatvorene

Za sva pitanja vezana za edukaciju obratite nam se na step-ri@uniri.hr

Polaznici će saznati kako se zaštititi od „curenja“ povjerljivih informacija te kako zaštititi proizvod na tržištu od kopiranja kako bi poduzeće vratilo uloženo i ostvarilo rast i razvoj.

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top