t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Znakovi kvalitete za proizvode i usluge

Martina Štifanić

Opis

Način na koji potrošači percipiraju proizvod ili uslugu jedan je od važnijih faktora koji treba uzeti u obzir prilikom odabira strategije za povećanje prodaje, udjela na tržištu, prilagodbe marketinga, razvijanja novih proizvoda ili usluga. Brojna istraživanja i znanstveni radovi potvrđuju činjenicu da potrošači razvijaju pozitivne emocije prema proizvodima ili uslugama koje su prepoznatljive i jedinstvene.

Označavanje proizvoda i usluga ima dugu povijest i gospodarski značaj zaštite proizvoda i domaće proizvodnje, pružajući ujedno potrošačima važnu informaciju o njihovom porijeklu.

Na domaćem tržištu potrošačima se nude proizvodi i usluge označeni različitim znakovima koji se temelje na njihovim različitim specifičnim svojstvima  – to ih čini drugačijima od konkurencije te jamči da je riječ o proizvodu ili usluzi koja je kvalitetna i/ili inovativna.

Obzirom da prepoznatljivost i jedinstvenost mogu biti relevantni čimbenici koji utječu na konačan odabir prilikom kupnje, bitno je poznavati opcije koje nam pruža hrvatski i europski sustav označavanja proizvoda i usluga.

Seminar je namijenjen poduzetnicima, vlasnicima i članovima tima osiguranja kvalitete koji svoje proizvode i usluge žele podići na viši nivo i učiniti ih prepoznatljivima.

Sadržaj

Sudionici će se upoznati s pojmovima i procedurama dodjele znakova kvalitete:

  • Prednostima koje donose znakovi kvalitete kojima su označeni proizvodi i usluge
  • Kome se znakovi kvalitete mogu dodijeliti i koji su uvjeti za dobivanje znaka
  • Procedura provjere da li željeni proizvod ili usluga odgovaraju standardu kvalitete koji traženi znak zahtjeva
  • Nadzor nad dodjelom i tijekom korištenja znakova te posljedice u slučaju korištenja znaka na neodgovarajućim proizvodima ili uslugama
  • Mogućnosti sufinanciranja troškova za projekt ishođenja znaka

Predavač

Martina Štifanić, dipl.ing.preh.teh., vlasnica je obrta za savjetovanje u poslovanju s hranom, te radi kao konzultant poslovnim subjektima koji žele uvesti ili unaprijediti svoj sustav kvalitete i sigurnosti hrane. Tijekom 9 godina rada kao voditeljica proizvodnje i 5 godina kao voditeljica sustava upravljanja kvalitetom u prehrambenoj industriji stekla je bogato iskustvo u kreiranju i upravljanju procesima u proizvodnji te uspostavi cjelokupne dokumentacije osiguranja kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvoda. Vodila je projekte implementacije više certifikata sigurnosti i kvalitete hrane kao i nekoliko projekata pripreme za internacionalne inspekcije sigurnosti hrane, a kao odgovorna osoba poslodavca vodila je projekt zaštićene oznake izvornosti za Istarski pršut. Kvalificirani je sudac za senzorsko ocjenjivanje suhomesnatih proizvoda, kao i certificirani interni auditor za sustave ISO 22000 i IFS Food.

Prijavite se na edukaciju Znakovi kvalitete za proizvode i usluge – prijave još nisu otvorene

NAPOMENA: Osobni podaci koji se prikupljaju prilikom prijava na radionice koriste se isključivo u svrhe slanja obavijesti o radionici te isti neće biti ustupljeni trećim stranama. Za više informacija pročitajte naša Pravila privatnosti.

Upoznajte se s opcijama koje nam pruža hrvatski i europski sustav označavanja proizvoda i usluga.

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top