Znanje za budućnost – Radionice – 11. Travnja 2019.

STEP RI znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Emanuelom Blagonićem, pokretačem serije besplatnih radionica Znanje za budućnosti, vas pozivaju da se prijavite na radionice koje će se održati 11. travnja 2019. u STEP RI.

Radionica Kako do vlastitog weba – STEP RI , 11.4.2019. u 17,00h

Radionica “Kako do vlastitog weba” orijentirana je sve koji planiraju raditi novu internetsku stranicu ili nadograditi postojeću. Na radionici će se dati odgovor na pitanje da li vam je potrebna vlastita internet stranica i u kojem obliku. Razgovarat će se i o tome kako definirati ciljanu publiku, ciljeve, informacijsku arhitekturu – ali i naučiti što je to landing page i konverzija.

Namijenjena je vlasnicima obrta, malih i srednjih tvrtki koji bi htjeli samostalno izraditi svoju internetsku stranicu ili angažirati profesionalce da to učine umjesto njih.

Radionica Rad s klijentima – u Hrvatskoj i svijetu – STEP RI , 11.4.2019. u 19,00h

Radionica “Rad s klijentima – u Hrvatskoj i svijetu” namijenjena je web profesionalcima – freelancerima i malim agencijama. Predavač će otkrit kako analizirati (buduće) klijente, zašto je važan inicijalni interview i kako napraviti dobru ponudu. Razgovarat će se i o cijenama i kako ih vremenom povećavati. Objasnit će se tehnike i tajne online komunikacije – od Skype preko važnosti project managementa i organiziranja vlastitih poslovnih procesa.

Broj polaznika je ograničen a prijava je obvezna. Više informacija i prijave na https://znanjezabuducnost.com/radionica/rijeka/ i https://web.facebook.com/events/415465105879063/

Predavač

Emanuel Blagonić profesionalno se bavi webom posljednjih 15 godina tijekom kojih je radio za više od 500 različitih klijenata iz Hrvatske i svijeta. Od izrade internetskih stranica preko dizajniranja touch-screen sučelja, radio je za male i velike klijente, startupe i multinacionalne kompanije. Trenutno radi kao freelance UX dizajner s multinacionalnom kompanijom iz Švicarske.

Emanuel često predaje na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu, gdje educira klijente i kolege iz branše o važnosti dizajna, pristupačnosti (eng. accessibility) internetskih stranica, korisničkim sučeljima i općenito procesu dizajna i optimizaciji poslovnih procesa. Kao jedan od pionira WordPressa u Hrvatskoj organizirao je niz Meetupa i konferencija, uključujući i prvu konferenciju o WordPressu u Hrvatskoj (WordCamp Croatia, 2015. u Rijeci). Posljednje tri godine bio je jedan od organizatora najveće svjetske konferencije o WordPressu, WordCamp Europe (2016, Beč; 2017, Pariz; 2018, Beograd) gdje je vodio komunikacijski tim.