t. +385 (0)51 265 961    e-mail step-ri@uniri.hr      Hrvatski | English

Crowdfunding

Anita Pribanić i Ladislav Jurić

Opis

Crowdfunding (grupno financiranje) je proces prikupljanja financijskih sredstava za pokretanje kreativnog projekta ili poslovanja. Proces se odvija putem interneta, a cilj je uključiti što veći broj ljudi koji malim uplatama kumulativno mogu dovesti do značajnog iznosa.

Niste dosad čuli za crowdfunding i potrebno vam je strukturirano upoznavanje s njegovim osnovama? Čuli ste za pojam crowdfundinga i zanima vas kako kreirati vlastitu crowdfunding kampanju? Prvi dan seminara namijenjen je upravo vama.

Polaznici će imati priliku upoznati se s osnovama crowdfundinga, primjerima uspješno provedenih kampanja te proći kroz proces pripreme kampanje.

Sadržaj:

  • Uvod u crowdfunding
  • Primjeri uspješnih kampanja
  • Kako pripremiti kampanju

Predavač:

Anita Pribanić, suradnica na EU projektima pri STEP RI, diplomirala je interdisciplinarni studij Međunarodne suradnje i ekonomskog razvoja na Sveučilištu u Trstu.

Trenutno radi na nekoliko projekata na polju društvenih i ekonomskih inovacija.

Interes za alternativne načine financiranja doveo ju je do Crowdfunding edukacije pri European Crowdfunding Network-u (ECN), te će vam prikazati na što sve mora paziti voditelj Crowdfunding kampanje.


Ukoliko ste dobar poznavalac crowdfundinga, štoviše već ste provodili kampanju koja je bila neuspješna i želite otkriti u čemu ste pogriješili ili upravo pripremate jednu, onda je drugi dan seminara namijenjen upravo vama.

Na drugom danu Ladislav Jurić će analizirati faktore koji su presudni za uspješnu kampanju, ukazati na česte greške, predstaviti primjere dobrih i loših crowdfunding kampanja, vlastita iskustva te proći kroz sve faze pripreme i provedbe kampanje.

Polaznici će imati priliku predstaviti svoje kampanje ili ideje te uz pomoć Ladislava riješiti nedoumice koje ih muče.

Sadržaj:

  • Baggizmo kampanje – behind the scenes
  • Kako pripremiti i provesti uspješnu crowdfunding kampanju
  • Najčešće greške i kako ih izbjeći
  • Zakonska regulativa
  • Q&A/mentoring na primjerima

Predavač

Ladislav Jurić je osnivač Baggizma, diplomant Founder Instituta te mentor mladim start-up firmama. Bavi se razvojem proizvoda, pokretanjem startup projekata te edukacijom i mentoriranjem.

S dvije uspješne Kickstarter kampanje iza sebe, pomoći će vam riješiti nedoumice oko vaše kampanje savjetima iz prve ruke i raznim primjerima iz vlastitog iskustva na naprednoj crowdfunding radionici.

Prijavite se na edukaciju Crowdfunding – prijave su zatvorene

Za sva pitanja vezana za edukaciju obratite nam se na step-ri@uniri.hr

Prvi dan seminara usmjeren je na osnove crowdfundinga, a drugi dan na napredno korištenje crowdfunding alata.

EEN-europska-poduzetnicka-mreza

Back to Top