Edukacije

Za poduzetništvo su potrebna i znanja koja niste dobili u školi. Aktualna, primjenjiva, od najboljih predavača!

Savjetujući zaposlenike i uprave malih i srednjih poduzeća, studente, znanstvenike i poduzetnike početnike dobili smo dobar uvid u znanja i vještine koje im nedostaju. 5.021 sudionika na 285 događanja uz prosječnu ocjenu 4,8 dokaz su da odabiremo aktualne teme, da ih naši predavači znaju prezentirati na zanimljiv način te da su stečena znanja polaznicima izuzetno korisna i primjenjiva. Bilo da se radi o svakodnevnom poslovanju, pokretanju posla ili inoviranju.

Zanimanje za edukacije koje organiziramo u našem Step Ri edukacijskom centru je veće od naših kapaciteta – uvijek ostane zainteresiranih „ispod crte”. Prijavom na našu mailing listu osigurat ćete si pravodobnu informaciju o svim nadolazećim edukacijama i događanjima.

Osim edukacija održanih kroz program našeg edukacijskog centra, održali smo i edukacije u suradnji s velikim hrvatskim tvrtkama, udrugama, institucijama i jedinicama lokalne samouprave te u okviru EU projekata.

 • Erste & Steiermärkische bank d.d.
 • HAMAG-BICRO
 • INA d.d.
 • Alarm automatika d.o.o.
 • Namještaj MIMA d.o.o.
 • U.S. Embassy Zagreb
 • Institut Ruđer Bošković
 • Hrvatska gospodarska komora
 • Startup inkubator Grada Rijeke
 • ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva
 • Tehnološko-inovacijski centar Međimurje
 • TERA Tehnopolis d.o.o.

 • VURA – Vukovarska razvojna agencija
 • Centar za poduzetništvo Osijek
 • Osijek Software City
 • Centar za proteomiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci
 • Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci
 • Zaklada Sveučilišta u Rijeci
 • Udruga Smart
 • Gradska knjižnica Rijeka
 • Centar tehničke kulture Rijeka
 • Primorsko-goranska županija

 • Grad Rijeka
 • Grad Delnice
 • Grad Novi Vinodolski
 • Općina Ravna Gora
 • Grad Buzet
 • Grad Krk
 • Grad Bakar
 • Grad Ogulin
 • Pučko učilište Pazin
 • Interreg Central Europe
 • Interreg Mediterranean

Želite educirati svoje zaposlenike i unaprijediti poslovanje svojeg poduzeća? Trebate specifična i vama prilagođena znanja ili edukaciju za provedbu projekta?

 Uz našu ponudu in-house edukacija, možemo vam ponuditi dodatne teme, kao i cikluse edukacija po vašoj mjeri i zahtjevima. Kontaktirajte nas.

Upravljanje

Mapiranje razvoja proizvoda i tehnologija

U vremenu brzih promjena na tržištu, ključan je proaktivan pristup razvoju proizvoda i usluga. Mapiranje razvoja proizvoda i tehnologije univerzalno je primjenjiva metoda vizualizacije strateške namjere, koja omogućuje usklađivanje poslovnih i razvojnih ciljeva s tržišnim zahtjevima.

Upravljanje

Modeli suradnje znanstvenih institucija s gospodarstvom

Seminar je namijenjen upoznavanju s različitim aspektima suradnje između znanstvene zajednice i poduzetnika, modelima suradnje provedivim u praksi te raspoloživim izvorima financiranja na Sveučilištu u Rijeci i u Republici Hrvatskoj.

digitalizacija

Digitalna transformacija – kako započeti?

Seminar namijenjen upoznavanju sudionika s prilikama i izazovima digitalne transformacije u poslovanju te s ključnim konceptima primjene novih tehnologija u poslovnom kontekstu.

Upravljanje

Upravljanje rastom poduzeća

Na tržištu koegzistiraju mikro, mala, srednja i velika poduzeća te brojne kombinacije među njima. Treba li onda neko manje poduzeće planirati rast? Što je potrebno uzeti u obzir i jesu li vlasnici i menadžeri manjih poduzeća spremni za takvu poslovnu avanturu? I što uopće znači rast za jedno poduzeće?

Inovacija poslovnih modela
inoviranje

Inovacija poslovnog modela

Poslovni model već imaju svi koji nešto rade, iako ga često vjerojatno nisu svjesni. Razumijevanje postojećeg poslovnog modela znači bolje razumijevanje vlastitog poslovanja, kupaca i konkurencije, a stvaranje novog omogućuje bolju zaradu i prednost na tržištu. Znanje o analizi, stvaranju novih i inovaciji postojećih poslovnih modela jednako je važno za sve postojeće kao i buduće poduzetnike.

Strategija na A4
Upravljanje

Strategija na A4

Strategija na A4 je djelotvoran način izrade strateškog plana koji je kratak, jasan, jednostavan, provediv i mjerljiv. Postupak je primjenjiv i kod planiranja projekata te izrade strategija za radne grupe, odjele, mala poduzeća, obrte ili udruge. Seminar za sve kojima treba dobar poslovni plan ili strategija, a nemaju ni vremena ni energije tjednima razmišljati i pisati nešto što će, unatoč dobrim idejama, na kraju ipak završiti u ladici.

Čitanje financijskih izvještaja
Razgovor s knjigovođom

Čitanje financijskih izvještaja

Edukacija za sve koji još uvijek ne razumiju značenje financijskih izvještaja, što se iz njih može iščitati i kako im mogu pomoći pri donošenju poslovnih odluka. Glavni financijski izvještaji (bilanca, račun dobiti i gubitka) daju poduzetnicima cjelovitu sliku vlastitog financijskog stanja i rezultata poslovanja kao i poslovanja postojećih i potencijalnih poslovnih partnera.

Uloga: vlasnik, direktor, radnik
Razgovor s knjigovođom

Uloga: vlasnik, direktor, radnik

Praktičan pregled obveza i prava koje vlasnik, direktor i zaposlenik imaju u poduzeću, s ciljem izbjegavanja plaćanja kazni zbog nepoznavanja zakonskih odredbi. Sudionici mogu raspraviti sve o dokumentaciji koju su poduzetnici obvezni voditi, odlukama koje su obvezni donositi i povlasticama na koje imaju ili nemaju pravo, ovisno o svojoj ulozi.

Prodaja rješenja
Prodaja

Prodaja rješenja

„Prodaja rješenja“ je svjetski standard osobne prodaje na zahtjevnim tržištima softwarea, projektantskih, savjetničkih, financijskih usluga, odnosno sve B2B prodaje složenih proizvoda i usluga. Krati dugotrajne kupoprodajne procese, povećava uspješnost prodaje i pogodna je za one koji nisu prodavači ili „ne vole prodavati“ – projektante, odvjetnike, programere, inženjere, bankare, liječnike…

Design Thinking
inoviranje

Design thinking

Design thinking je kreativan, a sustavan proces pronalaženja rješenja za poslovne izazove. Ovu metodologiju uspješno primjenjuju svi, bez obzira na djelatnost i veličinu organizacije – od multinacionalki i znanstvenih institucija do malih poduzeća i startup-ova. Primjenjiva je za rješavanje problema u različitim okolnostima, ali jedno je uvijek isto – u fokusu rješenja uvijek su korisnici i njihove stvarne potrebe.

Društveno odgovorno poslovanje
Upravljanje

Društveno odgovorno poslovanje

Polaznici će imati priliku upoznati se s osnovama društvenog poduzetništva i društveno-odgovornog poslovanja te proći kroz osnovne korake pokretanja društvenog poduzeća i uvođenja principa društveno-odgovornog poslovanja u postojeća poduzeća. Kratka radionica razrade ideja pomoći će u kreiranju društveno-korisnih poslovnih ideja te uputiti polaznike u mogućnosti korištenja EU potpora za njihovu realizaciju.

Kako uobličiti ideju?
Startup

Kako uobličiti ideju?

Polaznici će se upoznati s ključnim elementima i koracima u formuliranju ideje, postupkom njihovog definiranja (ili pretpostavljanja) te provjerom razumijevanja tih elemenata kroz praktičan rad.

Želite primati obavijesti iz edukacijskog centra?

Prijavite se na naš newsletter i budite na vrijeme obaviješteni o nadolazećim edukacijama i događanjima.

Slanjem ove prijave dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Prijava na edukaciju

Misli kao poduzetnik

za studente Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Slanjem ove prijave daješ nam suglasnost da tvoje osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Broj mjesta je ograničen. Bit ćeš pravovremeno obaviješten/a o prihvaćanju prijave.

Prijava na edukaciju

Misli kao poduzetnik

za studente Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Slanjem ove prijave daješ nam suglasnost da tvoje osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Broj mjesta je ograničen. Bit ćeš pravovremeno obaviješten/a o prihvaćanju prijave.

Primjer maila s linkom za popunjavanje ulaznog i izlaznog upitnika

Pošiljatelj: ESF-Mikropodaci@mrosp.hr

Predmet: Obrazac 1

 

Poštovani/a,

ovim putem zahvaljujemo na sudjelovanju u ESF projektu: ‘RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu’, kojega provodi Nositelj projekta ‘Ugostiteljska škola Opatija’.

Navedeni projekt provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

U svrhu ispunjavanja obveza država članica EU koje provode Europski socijalni fond, molimo Vas da ispunite Obrazac 1 s osobnim podacima navodeći informacije koje se odnose na Vaš status u trenutku ulaska u ESF projekt.


Obrazac se nalazi na sljedećoj poveznici. (Link)

(Za ispravan prikaz i ispunjavanje Obrasca, preporuča se korištenje Internet preglednika Google Chrome ili Mozilla Firefox budući da Microsoft Internet Explorer nije u potpunosti podržan.). Za eventualna pitanja i/ili komentare molimo da se prvo obratite izravno Nositelju projekta.

Za sve dodatno, možete se obratiti i na esf.podrska-mikropodaci@mrosp.hr.
Zahvaljujemo na suradnji.

S poštovanjem,
Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”

 

Primjer poruke s linkom za popunjavanje ulaznog upitnika

Pošiljatelj: esf-mikropodaci@mrms.hr

Predmet: MRMS – obrazac

Poštovani/-a,
zahvaljujemo na sudjelovanju u projektu RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, kojega provodi korisnik Ugostiteljska škola Opatija.
Navedeni projekt provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., financiranog iz Europskog socijalnog fonda.
U svrhu ispunjavanja obveza država članica EU koje provode Europski socijalni fond, molimo Vas da ispunite Obrazac s osobnim podacima koristeći sljedeću internet poveznicu:
(Za ispravan prikaz i ispunjavanje Obrasca, preporuča se korištenje Internet preglednika Google Chrome ili Mozilla Firefox budući da Microsoft Internet Explorer nije u potpunosti podržan.)

Link

Zahvaljujemo na suradnji.

S poštovanjem,

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava
Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Prijava na webinar

Osnove pokretanja web shopa

Slanjem ove prijave dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Broj mjesta je ograničen. Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave.

Prijava na webinar

Od društvenog problema do poduzeća

Slanjem ove prijave dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Rok za prijavu: 7. 9. 2020. do 12 h ili do popunjavanja mjesta

Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta IN SITU)

NAPOMENA:

Broj mjesta je ograničen. Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave.

Prilikom zaprimanja prijava vodit će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju.

Prijava na prezentaciju

Europska poduzetnička mreža EEN

Slanjem ove prijave dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Rok za prijavu: 8. 6. 2020. do 12 h ili do popunjavanja mjesta

Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta EEN)

NAPOMENA:

Broj mjesta je ograničen. Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave.

Prilikom zaprimanja prijava vodit će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.

Prijava na webinar

Osnove pokretanja web shopa

Slanjem ove prijave dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Broj mjesta je ograničen. Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave.

Step Ri programi podrške
za poduzetnike početnike i startupe

Iskaz interesa

Slanjem ovog obrasca dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Informacije koje s nama podijelite omogućit će nam početnu procjenu vaše ideje što je uvjet za pokretanje postupka ulaska u program.

Važno: u ovom koraku nemojte nam razotkrivati povjerljive informacije koje mogu biti predmet patentne zaštite.

Na temelju vaših odgovora želimo razumjeti:

 • Koje proizvode i/ili usluge želite ponuditi?
 • Što je inovativno u vašoj ideji (u usporedbi s konkurencijom / postojećim rješenjima)?
 • Tko bi i zašto kupio ili koristio vaš proizvod ili uslugu?
 • Kako planirate privući kupce i korisnike i uvjeriti ih da rješavate njihov problem?
 • Koja znanja i kompetencije važna za razvoj i provedbu vaše ideje imate? Nedostaju li vam neka znanja i kompetencije?