Projekti

Od 2010. godine ugovorili smo više od 50 projekata ukupne vrijednosti veće od 251 milijuna kuna od čega je udio Step Ri 23 milijuna kuna

Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaramo i provodimo projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.

Radom na kreiranju projekata provjeravamo i usavršavamo svoja znanja i kompetencije te stvaramo važna partnerstva diljem Europe. No puno važnije, organizacijom i provedbom projektnih aktivnosti donosimo korist lokalnim poduzetnicima, znanstvenim institucijama i cjelokupnoj zajednici. Edukacije i većina naših savjetodavnih usluga time su potpuno besplatne što ih čini dostupnijima velikom broju korisnika, povećavajući konkurentnost pojedinaca i tvrtki.

EU

INNO2MARE

Projekt doprinosi smanjenju razlika u inovativnosti i konkurentnosti između starijih (Slovenije) i novijih članica Europske Unije (Hrvatske) kroz niz zajednički razvijenih i provedenih aktivnosti koje će biti temelj za razvoj zajedničke inovacijske platforme.

EU

Blue-connect

Glavni cilj projekta je na zabavan način približiti znanost, istraživanje i istraživače djeci, mladima i široj javnosti.

EU

BOOST5

Projekt BOOST5 usmjeren je na valorizaciju i očuvanje bogate i raznolike kulturne baštine Jadranske Hrvatske i Italije, uz istodobno podržavanje gospodarskog rasta i razvoja njenim održivim korištenjem.

EU

DIOSI

Projekt DIOSI promovira cjeloviti koncept doktorskog obrazovanja, od razvoja novog zajedničkog doktorskog obrazovnog programa, preko pružanja obuke o otvorenoj znanosti i otvorenim inovacijama i poduzetništvu za doktorande i istraživače u ranoj fazi karijere, do mjerenja utjecaja takvog osposobljavanja.

EU

Inno4YUFE

Projekt Inno4YUFE je usmjeren na poticanje inovacija i poduzetništva kod studenata i osoblja, oblikujući novu generaciju poduzetnika i inovatora koji će pomoći u rješavanju globalnih izazova.

Projektni partneri su institucije uključene u YUFE mrežu mladih istraživačkih sveučilišta iz niza europskih država koje tvore ekosustav usmjeren na suradnju s privatnim sektorom te građanima diljem Europe.

U projektu će sudjelovati 400 studenata iz YUFE mreže i 80 akademskih djelatnika i stručnjaka iz visokoobrazovnih ustanova.

EU

RESTART

Po završetku globalne pandemije Covid-19 i normalizacije života, europski mikro, mali i srednji poduzetnici i radnici morat će se prilagoditi novom „post-pandemijskom“ poslovnom okruženju u kojem će biti potrebno mijenjati navike, ponašanje, poslovne modele te osnovne operativne koncepte poput upravljanja ljudskim resursima ili lancem opskrbe. Stoga je potrebno osigurati da sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja adekvatno odgovori na ove potrebe poduzetnika i radnika.

HR

RCK RECEPT

Kao odgovor na nedostatak zapošljive radne snage u sektoru turizma i ugostiteljstva na području Primorsko-goranske županije i Karlovačke županije, pokrenut je Regionalni centar profesija u turizmu pri Ugostiteljskoj školi Opatija.
Centar će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja i na osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu koje će se provoditi u suradnji s poslodavcima.

StepRi projekt COOPower
EU

COOPower

Projekt promovira i potiče zadružno i društveno poduzetništvo kao alternativne, uključujuće i inovativne pristupe rješavanja nezaposlenosti mladih osoba u zemljama s visokom stopom nezaposlenosti mladih – Hrvatskoj, Cipru i Grčkoj. Provodi se kroz natjecanja u obliku poslovnih vikenda te angažiranje i osposobljavanje mladih novinara za stvaranje alternativnih kanala i modela promocije zadrugarstva i društvenog poduzetništva.

Projekt Boost4BSO
EU

Boost4BSO

Projekt stvaranja cjelovitog paketa kompetencija i alata za potrebe poduzetničkih potpornih institucija te njihovo osposobljavanje za pružanje integrirane podrške poduzećima srednje Europe koja u svoje poslovanja žele uvesti tehnologije Industrije 4.0. Uključuje i provođenje pilot-programa podrške poduzeću u matičnoj zemlji koje želi uvesti neko od rješenja iz Industrije 4.0.

In Situ EU projekt StepRi
EU

IN SITU

Projekt stvara infrastrukturu za razvoj i podršku društvenim inovacijama i društvenom poduzetništvu te povezuje nekvalificirane mlade (do 30) i starije radnike (50+) koji su dugotrajno nezaposleni. Zahvaljujući suradnji u ovom projektu, ove dvije generacije učit će jedna od druge razmjenjujući iskustva, premošćujući nedostajuće vještine i kompetencije. Cilj je promicanje integracije zapostavljenih skupina na tržište rada.

Things+ EU projekt StepRi
EU

THINGS+

Unatoč velikim ulaganjima u inovacijske tehnologije, mnoge industrije u središnjoj Europi još uvijek imaju fokus na proizvodnju. Konkurencija iz zemalja koje nisu članice EU s niskim cijenama i postupna komoditizacija postojećih proizvoda dovode u pitanje njihovu konkurentnost. Cilj je omogućiti proširenje ponude malih i srednjih tvrtki dodatnim uslugama koje će povećati vrijednost isporučenu kupcima i poboljšati njihov položaj na tržištu.

ANI@StepRi Playpark
HR

ANI@StepRi Playpark

Šestomjesečni program podrške koji polaznicima omogućava da svoju poslovnu ideju ili startup pretvore u održiv i uspješan posao. Podrška uključuje od „krova nad glavom“, preko edukacija iz poduzetničkih i poslovnih znanja i vještina, individualnog poslovnog savjetovanja i mentoriranja do novčane nagrade za najbolje.

Tražite pouzdanog partnera za EU projekt? Imate sredstva kojima želite doprinijeti zajednici?

Na najboljem ste mjestu, javite nam se.

Primjer maila s linkom za popunjavanje ulaznog i izlaznog upitnika

Pošiljatelj: ESF-Mikropodaci@mrosp.hr

Predmet: Obrazac 1

 

Poštovani/a,

ovim putem zahvaljujemo na sudjelovanju u ESF projektu: ‘RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu’, kojega provodi Nositelj projekta ‘Ugostiteljska škola Opatija’.

Navedeni projekt provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

U svrhu ispunjavanja obveza država članica EU koje provode Europski socijalni fond, molimo Vas da ispunite Obrazac 1 s osobnim podacima navodeći informacije koje se odnose na Vaš status u trenutku ulaska u ESF projekt.


Obrazac se nalazi na sljedećoj poveznici. (Link)

(Za ispravan prikaz i ispunjavanje Obrasca, preporuča se korištenje Internet preglednika Google Chrome ili Mozilla Firefox budući da Microsoft Internet Explorer nije u potpunosti podržan.). Za eventualna pitanja i/ili komentare molimo da se prvo obratite izravno Nositelju projekta.

Za sve dodatno, možete se obratiti i na esf.podrska-mikropodaci@mrosp.hr.
Zahvaljujemo na suradnji.

S poštovanjem,
Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”

 

Primjer poruke s linkom za popunjavanje ulaznog upitnika

Pošiljatelj: esf-mikropodaci@mrms.hr

Predmet: MRMS – obrazac

Poštovani/-a,
zahvaljujemo na sudjelovanju u projektu RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu, kojega provodi korisnik Ugostiteljska škola Opatija.
Navedeni projekt provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., financiranog iz Europskog socijalnog fonda.
U svrhu ispunjavanja obveza država članica EU koje provode Europski socijalni fond, molimo Vas da ispunite Obrazac s osobnim podacima koristeći sljedeću internet poveznicu:
(Za ispravan prikaz i ispunjavanje Obrasca, preporuča se korištenje Internet preglednika Google Chrome ili Mozilla Firefox budući da Microsoft Internet Explorer nije u potpunosti podržan.)

Link

Zahvaljujemo na suradnji.

S poštovanjem,

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava
Upravljačko tijelo Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Prijava na webinar

Osnove pokretanja web shopa

Slanjem ove prijave dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Broj mjesta je ograničen. Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave.

Prijava na webinar

Od društvenog problema do poduzeća

Slanjem ove prijave dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Rok za prijavu: 7. 9. 2020. do 12 h ili do popunjavanja mjesta

Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta IN SITU)

NAPOMENA:

Broj mjesta je ograničen. Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave.

Prilikom zaprimanja prijava vodit će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju.

Prijava na prezentaciju

Europska poduzetnička mreža EEN

Slanjem ove prijave dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Rok za prijavu: 8. 6. 2020. do 12 h ili do popunjavanja mjesta

Kotizacija: NE PLAĆA SE (financirano iz projekta EEN)

NAPOMENA:

Broj mjesta je ograničen. Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave.

Prilikom zaprimanja prijava vodit će se računa je li seminar namijenjen prijavitelju. Prijava drugog djelatnika iz iste tvrtke moguća je u slučaju preostalih mjesta.

Prijava na webinar

Osnove pokretanja web shopa

Slanjem ove prijave dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Broj mjesta je ograničen. Bit ćete pravovremeno obaviješteni o prihvaćanju prijave.

Step Ri programi podrške
za poduzetnike početnike i startupe

Iskaz interesa

Slanjem ovog obrasca dajete nam suglasnost da vaše osobne podatke koristimo u skladu s Pravilima privatnosti.

Informacije koje s nama podijelite omogućit će nam početnu procjenu vaše ideje što je uvjet za pokretanje postupka ulaska u program.

Važno: u ovom koraku nemojte nam razotkrivati povjerljive informacije koje mogu biti predmet patentne zaštite.

Na temelju vaših odgovora želimo razumjeti:

  • Koje proizvode i/ili usluge želite ponuditi?
  • Što je inovativno u vašoj ideji (u usporedbi s konkurencijom / postojećim rješenjima)?
  • Tko bi i zašto kupio ili koristio vaš proizvod ili uslugu?
  • Kako planirate privući kupce i korisnike i uvjeriti ih da rješavate njihov problem?
  • Koja znanja i kompetencije važna za razvoj i provedbu vaše ideje imate? Nedostaju li vam neka znanja i kompetencije?